Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál 2023: Mandel Kata a 4. helyen végzett snowboardban

0

Articol disponibil în: Magyar Română

 

 

Rendkívüli teljesítményt ért el Románia snowboard csapata a 2023-as, Friuli Venezia Giulia tartományban zajló Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál (EYOF) ötödik napján. A Kinda Géza által edzett Mandel Kata (Csíkszereda) a női snowboard cross (SBX) nagydöntőjében szerepelt és a 4. helyen végzett Franciaország és Csehország képviselői után.

Mandel Kata az eddigi legjobb eredményt érte el Románia képviselői közül a 2023-as EYOF-on. Egyúttal ez a legjobb román sportoló által elért helyezés snowboard versenyszámban az EYOF történetében.

Az EYOF-on eddig a legjobb román snowboard eredményt Iszlay Mátyás érte el, aki 2017-ben a férfi snowboard cross (SBX) versenyszámában 6. lett.

„Mandel Kata eredménye rendkívüli! A nagydöntőbe jutás, ahol a legjobbakkal küzdött, és egy lépésre az éremtől, dicséretes! Rendkívül boldog vagyok, hogy a Román Sí-Biathlon Szövetség egyik sportolója érte el a román küldöttség legjobb eredményét a 2023- as EYOF-on! Gratulálunk Mandel Kata, de Kinda Géza edzőnek is ehhez a teljesítményhez!” – nyilatkozta Puiu Gaspar, a Román Sí-Biatlon Szövetség főtitkára.

  • információk és fényképek a Román Sí-Biathlon Szövetségtől

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy