Filmele toamnei, proiectate la Miercurea Ciuc. Dana Rogoz, printre invitații speciali

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Cum e să fii studentă și să fii abuzată de profesorul tău? Cum e să pleci din țară și să găsești acolo dragostea, dar și o mare provocare? Cum e să fii în arest cu un necunoscut care te pune în fața unor situații absurde? Și de ce a învăța să fluieri pe insula La Gomera îți poate salva pielea? Mo, Parking, Arest și La Gomera, patru dintre cele mai așteptate filme românești ale sezonului, vin cu posibile răspunsuri și cu răsturnări neașteptate de situație pe 13-14 noiembrie, la Cinema Csíki Mozi din Miercurea Ciuc.

Filmele vor fi subtitrate în limba maghiară. Biletele pot fi cumpărate de pe Bilete.ro și de la casierie.

Proiecțiile vor avea loc în cadrul Caravanei Zilele Filmului Românesc by TIFF, în prezența unor invitați speciali, care vor sta de vorbă cu publicul la final. În seara de 13 noiembrie, despre filmele lor vor povesti actrița Dana Rogoz și regizorul Radu Dragomir, care s-au inspirat pentru Mo dintr-un caz real de abuz și hărțuire, relatat pe larg în presă. Pe 14 noiembrie, actorul Iulian Postelnicu, care face un rol puternic în Arest, o dramă care se petrece în arestul Miliției, în anii 80, va povesti despre filmările cu Alexandru Papadopol și provocările acestui film.

Caravana Zilele Filmului Românesc, prezentată de Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF), își propune să aducă cele mai noi filme românești cât mai aproape de publicul pe care îl merită.

Program

Miercuri, 13 noiembrie

18.00 | Mo, r. Radu Dragomir | În prezența actriței Dana Rogoz și a regizorului Radu Dagomir

Cu: Dana Rogoz, Răzvan Vasilescu, Mădălina Craiu

Mo şi prietena ei sunt prinse copiind de către cel mai sever profesor din facultate. Cele două cer o a doua șansă, iar profesorul le propune un examen neaşteptat. Trailer: https://youtu.be/NLvMzhzfWk8

Dana Rogoz: „Mo este studenta rebelă, agresivă, care provoacă, care împinge limitele mereu. Dar în același timp, Mo este și tânăra vulnerabilă, sensibilă, fragilă, încă afectată de moartea tatălui, aflată într-o căutare continuă a identității și a valorilor care o definesc.”

20.30 | Parking, r. Tudor Giurgiu

Cu: Mihai Smarandache, Belén Cuesta, Ariadna Gil, Luis Bermejo

Adrian, un poet din Sângeorz-Băi, emigrează ilegal în Spania anului 2002. Odată ajuns în Cordoba, viața lui se transformă într-o aventură complicată, pendulând între imposibila poveste de dragoste cu o cântăreață spaniolă și dorul de casă. Călătoria lui în căutarea marii iubiri se va transforma într-o poveste surprinzătoare, sensibilă și plină de provocări.

Adaptare după romanul „Apropierea”, de Marin Mălaicu-Hondrari. Trailer: https://youtu.be/-flBcCiroBI

Joi, 14 noiembrie

18.00 | Arest, r. Andrei Cohn | În prezența actorului Iulian Postelnicu

Cu: Alexandru Papadopol, Iulian Postelnicu

În august 1983, arhitectul Dinu Neagu este, împreună cu soția și cei doi copii, pe o plajă de nudiști din apropierea unei zone industriale. Dintr-o mașină coboară doi securiști, care îl iau la București pentru o declarație despre care nu-i oferă prea multe detalii. Filmul continuă în arestul miliției, unde Neagu este închis în aceeași cameră cu Vali, deținut de drept comun, folosit ca torționar de către securitate în schimbul unor favoruri. Lucrurile capătă o întorsătură din ce în ce mai absurdă de la o zi la alta.

Premiul pentru Cel mai bun film în cadrul Zilelor Filmului Românesc la TIFF. Trailer:  https://youtu.be/k0h4t3L0ZZg

20.30 | La Gomera, r. Corneliu Porumboiu

Cu: Vlad Ivanov, Catrinel Marlon (Menghia), Rodica Lazăr, Sabin Tambrea, Julieta Szönyi, George Piştereanu, István Teglas, Agustí Villaronga, Cristóbal Pinto

Cristi este un poliţist român corupt implicat într-o afacere de 30 de milioane de euro cu mafia. El ajunge în insula La Gomera (Spania) pentru a învăţa „El Silbo”, un limbaj fluierat folosit de localnici. Limbajul codat îl va ajuta să-l elibereze pe Zsolt, un traficant aflat în arest la Bucureşti şi singurul din bandă care ştie unde sunt ascunşi banii. Trailer: https://youtu.be/V1wr4LLQrdo

***

Caravana Zilele Filmului Românesc by TIFF este organizată de Transilvania Film, cu sprijinul Băncii Transilvania.

Cu sprijinul: Cinema Csíki Mozi

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy