Fluctuația numărului populației din localități modifică numărul consilierilor locali

0

Articol disponibil în: Magyar Română

În trei localităţi harghitene numărul consilierilor locali va creşte, iar în alte două va scădea, decizia fiind luată prin ordin al prefectului, pe baza numărului de locuitori la data de 1 ianuarie 2016. Şeful de cabinet al prefectului Harghitei, Adrian Pănescu, a declarat că a crescut numărul de consilieri în municipiul Gheorgheni şi în comunele Atid şi Ciucsîngerogiu, în vreme ce în comunele Corbu şi Mărtiniş se reduce numărul consilierilor.

Astfel, în municipiul Gheorgheni vor fi 19 consilieri locali, faţă de 17 câţi sunt acum, la Atid vor fi 13 consilieri, cu doi mai mulţi decât în prezent, iar în Ciusîngeorgiu numărul consilierilor va de 15, faţă de 13 câţi compun acum Consiliul Local. La Corbu, populaţia localităţii a scăzut puţin sub 1.500 de locuitori, motiv pentru care numărul de consilieri va fi de 9, faţă de 11 în prezent, iar la Mărtiniş vor fi 11 consilieri şi nu 13 ca până acum, întrucât numărul populaţiei a scăzut sub 3.000.

Adrian Pănescu a precizat că numărul consilierilor s-a stabilit prin ordin al prefectului, în temeiul legilor în vigoare şi luând în considerare datele furnizate de Direcţia Judeţeană de Statistică, privind numărul locuitorilor comunelor, oraşelor şi municipiilor din judeţ la data de 1 ianuarie 2016.

Potrivit sursei citate, Instituţia Prefectului Judeţului Harghita se află în grafic cu pregătirile pentru alegerile locale din 5 iunie 2016. Adrian Pănescu a precizat că s-a stabilit comisia tehnică judeţeană de alegeri, numărul consilierilor locali şi judeţeni, s-a demarat procedura de achiziţie a ştampilelor birourilor electorale de circumscripţie locală şi a celui de circumscripţie judeţeană, iar preşedintele Consiliului Judeţean a asigurat un spaţiu în care îşi va desfăşura activitatea Biroul Electoral Judeţean Harghita.

Sursa: administratie.ro

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy