Fostul șef al Secției Oftalmologie din cadrul Spitalului Județean de Urgență Miercurea Ciuc, declarat incompatibil de ANI

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Agenția Națională de Integritate a constatat faptul că PROHASZKA-RAD VIORICA s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 14 aprilie 2006 — 15 decembrie 2014, întrucât a deținut simultan funcțiile de șef al Secției Oftalmologie din cadrul Spitalului Județean de Urgentă Miercurea Ciuc, județul Harghita și administrator al S.C. OCULUS S.R.L. (având ca obiect de activitate ‘activități de asistentă medicală’).

Persoana evaluată a încălcat, astfel, următoarele prevederi legale:

* art. 180, alin. (1) lit. b) din Legea  nr. 95/2006 (în forma în vigoare până la data de 28.08.2015), potrivit căruia ‘Funcția de manager persoană fizică este incompatibilă cu: exercitarea (…) oricărei alte funcții de manager, inclusiv cele neremunerate’;

* art. 184, alin. (12) din Legea  nr. 95/2006 (în forma în vigoare până la data de 28.08.2015), potrivit căruia ‘Dispozițiile art. 178 alin. (1) lit. b), (…) referitoare la incompatibilități (…) se aplică și șefilor de secție, (…) din spitalele publice’.

Persoana evaluată a fost informată despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază — de a fi asistată sau reprezentată de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. PROHASZKA-RAD VIORICA a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere în exercitarea dreptului la apărare.

Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat (…) încălcarea obligațiilor legale privind (…) starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinară și se sancționează potrivit reglementării aplicabile demnității, funcției sau activității respective (…)’.

‘Persoana (…) față de care s-a constatat (…) starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică (…) pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului’.

Agenția Națională de Integritate își exercită atribuțiile cu respectarea principiilor legalității, confidențialității, imparțialității, independenței operaționale, celerității, bunei administrări, precum și al dreptului la apărare.

AGENȚIA NAȚIONALĂ DE INTEGRITATE

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy