Acţiune de împădurire cu prilejul „Lunii Pădurii”

0

Articol disponibil în: Magyar Română

În fiecare an în perioada 15 martie-15 aprilie se sărbătoreşte „Luna Pădurii”, ocazie cu care au loc diferite manifestări pentru sensibilizarea cetăţenilor şi a factorilor decizionali cu privire la importanţa protejării şi administrării durabile a pădurilor. În acest context voluntarii din cadrul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Harghita şi Sistemului de Gospodărire a Apelor Harghita vor participa în data de 08.04.2016 la o acţiune de împădurire în zona de protecţie a Lacului de acumulare Frumoasa, unde vor fi plantaţi 500 de puieţi cu sprijinul Direcţiei Silvice Harghita.
Pădurea, numită şi „aurul verde” sau „plămânul planetei” este producător de oxigen, comsumator de dioxid de carbon, depoluant, îndeplinind funcţii importante pentru viaţa omului. Fără păduri sănătoase pământul nu poate susţine viața. Toate influenţele binefăcătoare ale pădurii trec de multe ori neobservate pentru oameni, mai ales în regiunile bogate în resurse forestiere. În schimb, atunci când pădurile, din diverse motive, sunt reduse drastic, distrugerea lor se va resimţii atât la nivelul fizico-geografic, biogeografic, climacteric, cât şi socio-economic al regiunii. Folosirea raţională, regenerarea, paza şi protecţia pădurilor, menţinerea, conservarea şi ameliorarea diversităţii biologice forestiere sunt măsuri importante în vederea asigurării cu resurse forestiere a necesităţilor actuale şi de viitor ale societăţii.

Domokos László József,
Director executiv

Kósa Ildikó,
Consilier

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy