(FOTO) Inspectoratul Școlar Județean Harghita a lansat cu succes caravanele „POT”

0

Articol disponibil în: Magyar Română

În cadrul proiectului ,,POT – Practica, oportunitate pentru tineri în căutarea unui loc de muncă’’, Inspectoratul Școlar Județean Harghita implementează 2 campanii de informare privind importanța consilierii, respectiv a stagiilor de practică pentru elevi.

sursa foto: ISJ Harghita

Campaniile constau în 16 evenimente de tip caravană în comunități defavorizate din Miercurea Ciuc, Toplița, Odorheiu Secuiesc, Sânmartin și Gheorgheni.

Marți, 18 mai 2021, a avut loc debutul caravanei „POT LA PRACTICĂ” din cadrul campaniei de informare privind nevoile de instruire practică și beneficiile acesteia.

Evenimentul s-a desfășurat la Liceul Tehnologic „Tivai Nagy Imre”, Sânmartin și face parte dintr-o serie de opt evenimente de promovare a importanței practicii și a avantajelor pe care învățământul profesional și tehnic le oferă elevilor, din perspectiva consolidării competențelor profesionale dar și a competențelor-cheie necesare în scopul integrării socio-profesionale în viitoarea carieră. Conceput sub forma unor ateliere tematice, evenimentul s-a bucurat de interesul elevilor și adulților deopotrivă, fapt ce reiese și din opiniile exprimate la finalul acțiunii. Au fost apreciate în mod deosebit flexibilitatea dezbaterilor și experiența membrilor echipei de proiect, comunicarea și deschiderea către dialog a acestora. Bocskor Mihály, Demeter Emőke și Rostás Olga, elevi ai liceului din Sânmartin și ambasadori „POT” și-au spus povestea, împărtășind participanților despre cum au ajuns în acest proiect, cum se pregătesc pentru viitoarea meserie și ce așteptări au de la viitor.

Complementar acestor acțiuni, în proiect sunt planificate și opt evenimente de promovare a importanței consilierii și orientării profesionale, organizate în cadrul caravanei „POT LA CONSILIERE”.

Primul dintre ele s-a desfășurat joi, 20 mai 2021, la Liceul Tehnologic ,,Johannes Kajoni’’ din Miercurea-Ciuc. Au avut loc dezbateri între profesori și părinți despre comunitate, viitorul copiilor, parteneriatul familie-școală și consilierea ca proces care trebuie să înceapă din familie. Elevii au participat la ateliere de lucru interactive care au vizat identificarea unor trăsături de personalitate, a modelelor de succes pe care le admiră și schițarea unor planuri de viitor. Scopul acestei campanii este popularizarea consilierii ca metodă prin care elevul dobândește cunoașterea de sine, baza alegerii viitoarei profesii.

Fiecare eveniment a beneficiat de participarea a 50 persoane din rândul elevilor, cadrelor didactice și părinților.

,,Aceste acțiuni sunt bine-venite atât pentru elevi, cât și pentru cei din comunitate. Viitorul copiilor este important nu doar pentru copii și familiile lor, dar și pentru școală, și ar trebui să preocupe întreaga comunitate. După o perioadă dificilă de restricții, coduri în schimbare și comunicare preponderent online, suntem foarte bucuroși că am reușit să lansăm cele două campanii prin evenimente cu participare față în față, respectând toate normele de igienă și distanțare conform reglementărilor în vigoare și, în același timp, oferindu-le tuturor o șansă la comunicare și interacțiune interpersonală, dezbatere și schimb de idei. Acesta este doar începutul. Ne dorim să continuăm la fel.’’, a declarat Cristinel Glodeanu, inspector școlar general adjunct și manager de proiect.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy