Misiunile desfășurate de pompierii militari în ultimele 24 ore

0

Articol disponibil în: Magyar Română

În cursul zilei de ieri, opt persoane au primit asistență medicală de urgență din partea paramedicilor SMURD.
În afara acestor situații, tot ieri a avut loc misiunea de distrugere a muniției rămasă neexplodată descoperită, în ultimele luni, pe raza județului Harghita, într-un poligon special amenajat, pe raza comunei Cârța. Pirotehniștii harghiteni au asistat distrugerea a 54 de elemente de muniție: 2 bombe de aruncător calibru 82 mm, un stabilizator pentru bombă de aruncător, 50 grenade de mână ofensive și o carcasă proiectil calibru 122 mm. Acestea proveneau din cele două Războaie Mondiale, unele dintre ele fiind în perfectă stare de funcţionare, şi au fost găsite în diferite localităţi din judeţ. Distrugerea acestora s-a executat prin explozie, folosindu-se procedeul electric, dublat de un procedeu pirotehnic de siguranţă, misiunea pirotehniştilor încheindu-se cu succes.

Totodată, în perioada de referință, au fost transmise 2 mesaje RO-ALERT, pentru asigurarea măsurilor specifice de autoprotecție şi avertizarea populației privind prezența unor animale sălbatice (urși), în localitățile Toplița și Băile Tușnad.  

În cursul ultimelor 24 de ore, au fost emise o avertizare meteorologică COD PORTOCALIU și o atenționare meteorologică COD GALBEN de ploi însemnate cantitativ și intensificări susținute ale vântului; o avertizare hidrologică COD PORTOCALIU și alte 4 atenționări hidrologice COD GALBEN ce au vizat în principal fenomene de torenţi, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale.

Având în vedere că, până mâine, 21 mai, ora 24:00, se află în vigoare avertizarea hidrologică COD PORTOCALIU, ce se va manifesta prin viituri rapide pe râurile Homorodul Mare și Mic cu posibile efecte de inundaţii locale şi depășiri ale COTEI DE INUNDAȚIE, evoluţia fenomenelor hidrometeorologice va fi permanent monitorizată, iar inspectoratul județean pentru situații de urgență rămâne mobilizat pentru a interveni, în cel mai scurt timp, în zonele unde se pot produce evenimente deosebite.

Pentru prevenirea situațiilor care pot pune în pericol viața, recomandăm populației să respecte următoarele măsuri:

  • Nu vă deplasați prin curenți de apă, puteți să vă pierdeți echilibrul
  • Nu vă deplasați cu autoturismul în zona inundată
  • În cazul în care sunteți surprinși de viitură urcați-vă către părțile superioare ale locuinței sau pe acoperiș, până la sosirea echipelor de salvare.

                                   COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy