Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

(FOTO) Misiune pirotehnică. Elemente de muniție descoperite în municipiul Miercurea Ciuc, zona Szecseny

Luni, 15 mai, a avut loc o misiune asanare muniție rămasă neexplodată în municipiul Miercurea Ciuc, zona Szecseny, în urma descoperirii a trei elemente de muniție, de către un localnic, în curte.

Echipajul pirotehnic a identificat, ridicat, transportat și depozitat, în condiții de siguranță, în vederea distrugerii ulterioare: proiectil exploziv cal. 76 mm- 1 buc, proiectil perforant cal. 76 mm- 2 buc, provenite, cel mai probabil, din cel De-al Doilea Război Mondial.

sursa foto: ISU Harghita

*****

Muniția neexplodată este foarte periculoasă și de aceea oamenii trebuie să știe ce să facă atunci când găsesc obiecte metalice ce seamănă cu proiectile, grenade, bombe, cartușe sau altele asemănătoare. În primul rând nu trebuie să le atingă sau să le lovească, chiar dacă sunt parțial îngropate în pământ sau se află la suprafață. Nu trebuie să le ridice pentru că nu au de unde să știe în ce stadiu se află acestea. Dacă nu sunt siguri ce fel de obiecte sunt, nu trebuie să le taie și nici să le folosească pentru improvizarea unor unelte sau ornamente. Din curiozitate, unii oameni ar putea fi tentați să demonteze focoasele sau alte elemente componente, iar acest lucru este interzis pentru că o astfel de acțiune poate provoca explozii. Tot ce trebuie să facă cetățenii este să apeleze numărul de urgență 112 dacă descoperă obiecte metalice cilindrice sau de altă formă ce prezintă suspiciunea că ar fi elemente de muniţie neexplodată.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.