Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Fostul educator al Fundaţiei „Sfântul Francisc” care a abuzat sexual mai mulți copii de la centrul din Băile Tuşnad, condamnat definitiv la 28 de ani de închisoare

Fostul educator al Fundaţiei Sfântul „Francisc din Deva”, pe care Curtea de Apel Târgu Mureş l-a găsit vinovat de abuz sexual şi fizic asupra pentru viol, corupere sexuală a minorilor, agresiune sexuală şi rele tratamente aplicate asupra unor copii de la centrul din Băile Tuşnad a fost condamnat definitiv la 28 de ani de închisoare.

„Parchetul l-a acţionat în instanţă pe inculpatul Sz. K. pentru 36 de infracţiuni. Potrivit rechizitoriului, între 2007 şi 2017, în calitate de educator la Centrul de Protecţie a Copilului Sfântul Ladislau din Băile Tuşnad şi apoi la Căminul Sfânta Ecaterina din Imper (comuna Plăieşii de Jos, jud. Harghita), acesta a violat doi băieţi dintre cei încredinţaţi în grija sa, a abuzat sexual unsprezece, a pervertit zece, a abuzat fizic treisprezece şi a pus în pericol integritatea fizică a unuia. În mai multe cazuri victimele au fost aceleaşi, numărul vătămaţilor este cincisprezece, toţi fiind minori (cel mai tânăr sub 8 ani, cel mai în vârstă de 16 ani) în momentul în care au suferit abuzurile sexuale sau fizice.”, precizează agenţia ungară de presă MTI.

În primă instanţă, fostul educator a fost condamnat la 30 de ani de închisoare în iulie anul trecut. În hotărârea sa definitivă, Curtea de Apel a considerat că dintre cele două capete de acuzare de viol doar unul a fost dovedit, pentru care a aplicat pedeapsa maximă pentru viol, 10 ani de închisoare, la care a adăugat o treime din pedeapsa totală de 54 de ani de închisoare pentru celelalte infracţiuni, astfel pedeapsa totală însumează 28 de ani de închisoare.

Conform MTI, Fundaţia „Sfântul Francisc”, înfiinţată de Csaba Böjte în 1993 (potrivit informaţiilor disponibile pe site-ul Magnificat.ro), administrează 24 de centre rezidenţiale şi 20 de centre de zi în România, din donaţii private şi fonduri publice. În cele trei decenii de existenţă a oferit îngrijire şi educaţie pentru aproximativ 6000 de copii aflaţi în situaţie materiale dificilă sau abandonaţi.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.