Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

(FOTO) Ocolul Silvic Toplița, pregătiri pentru lucrările de împăduriri de primăvară

La Ocolul Silvic Toplița, din cadrul Direcției Silvice Harghita, pregătirile pentru lucrările de împăduriri de primăvară sunt în toi.
„La pepiniera silvică Măgheruș sunt scoși puieții forestieri care vor fi plantați în această primăvară, ei fiind depozitați temporar în ghețării.  În campania de împăduriri de primăvară, Ocolul Silvic Toplița va planta circa 200.000 de puieți forestieri, împădurind 42,8 hectare.”,  transmite  Regia Națională a Pădurilor – Romsilva.

sursa foto: Istvan Szabo, Direcția Silvică Harghita

*****
Romsilva va planta în cursul campaniei de împăduriri de primăvară circa 20 milioane  de puieți forestieri, regenerând natural 6.015 hectare fond forestier și împădurind alte 3.115 hectare, iar pe 1.439 hectare vor fi efectuate lucrări de completări și pe alte 132 de hectare, în care plantațiile au fost afectate de calamități, vor fi efectuate lucrări de refacere.
Regia Națională a Pădurilor – Romsilva va regenera, în cursul anului 2021, pe durata campaniilor de împăduriri de primăvară și toamnă, 12.670 hectare, din care 8.037 hectare prin regenerări naturale și 4.633 hectare prin lucrări de împăduriri.
 În ultimii cinci ani, Regia Națională a Pădurilor – Romsilva a regenerat 75.401 hectare fond forestier de stat, 48.163 hectare prin regenerări naturale și  27.238 hectare prin lucrări de împăduriri, fiind plantați în acest interval 151,66 milioane puieți forestieri, cu o investiție totală de  665,6 milioane de lei.
Harta interactivă și detaliată a tuturor șantierelor de împăduriri din pădurile de stat administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva poate fi consultată AICIFaci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *