(FOTO) Ursulețul din Subcetate a ajuns în sanctuarul de la Zărnești

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Ursulețul din localitatea Subcetate a ajuns azi-noapte în sanctuarul Libearty de la Zărnești.
Detalii cu privire la acest subiect găsiți în articolele:
 Conform Asociației Milioane de Prieteni (AMP) Libearty de la Zărnești, este vorba despre o „puiuță de urs” care are puțin peste doi ani și cântărește aproximativ 70 de kilograme.
„În fiecare seară era alungată cu bâte, hăituită și speriată cu sunete puternice, ba chiar a fost și bătută…totul pentru că venea să caute câte o bucată de pâine sau ceva să-i potolească foamea cumplită. Venea de pe dealuri și intra prin curțile oamenilor care o speriau îngrozitor. Este calvarul prin care a trecut timp de o lună o puiuță de urs, în localitatea Subcetate – Harghita. Din fericire, tot chinul a luat sfârșit azi-noapte când micuța a ajuns în Sanctuarul AMP Libearty.
Are puțin peste 2 ani și nu cântărește mai mult de 70 de kilograme. Deși nu prezintă semne de boală, medicul veterinar spune că este extrem de slăbită și deshidratată, foarte mică pentru vârsta ei și se vede clar că nu a avut ce mânca.”, au transmis reprezentanții Asociației Milioane de Prieteni (AMP) Libearty de la Zărnești.

 

Între timp, micuța a fost vaccinată antirabic, deparazitată și microcipată și va petrece un timp în zona de carantină a sanctuarului pentru a se întrema.
„Când va fi pregătită, va fi eliberată în pădurea de la Libearty unde se va putea juca în voie, va putea să se cațere în copaci și să înoate în piscină și nu va mai simți niciodată foamea.”, au mai precizat reprezentanții Asociației Milioane de Prieteni (AMP) Libearty de la Zărnești.
Felicitări  tuturor pentru implicare!
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy