Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

(FOTO) Weekend plin pentru jandarmii harghiteni

Jandarmii harghiteni au dat amenzi de 8.000 de lei și au confiscat peste 7 metri cubi de material lemnos.

„Și în acest weekend am fost la datorie! Și chiar dacă marea majoritate a misiunilor noastre au fost menite pentru a preveni și combate îmbolnăvirea cu SARS-CoV-19, nu am scăpat din vedere nici celelalte domenii din competență. Astfel, pe lângă cele 3 amenzi în valoare 1.500 de lei și 5 avertismente la Legea 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, au fost aplicate și 7 sancțiuni contravenționale la Legea 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, respectiv 7 amenzi în valoare totală de 6.500 de lei, fiind confiscată cantitatea de peste 7 metri cubi material lemnos.
De asemenea, au fost aplicate 7 avertismente scrise din care 4 la Legea 61/1991, pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, 2 la OUG 23/2008, privind pescuitul și acvacultura și 1 avertisment la HG 263/2001, privind amenajarea, omologarea, întreţinerea şi exploatarea pârtiilor şi traseelor de schi pentru agrement.”, transmite IJJ Harghita.

În ceea ce privește contravențiile silvice, acestea au fost constatate, duminică, 14 februarie, de o patrulă de jandarmerie din cadrul Detașamentului 5 Jandarmi Toplița, care a surprins în zona numită Dealul Văii, din apropierea municipiului Toplița, 7 cetățeni, dintre care un minor, în timp ce transportau material lemnos, fără a deține documente legale de transport. În cauză s-a dispus confiscarea materialului lemnos și predarea acestuia în custodie Ocolului Silvic Toplița.

Pe timpul constatării faptelor jandarmii au solicitat și primit sprijinul reprezentantului ocolului silvic competent teritorial. Jandarmii vor continua acţiunile de prevenire şi combatere a faptelor antisociale.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.