Generalul de brigadă Gheorghe Pop, distins pentru activitatea sa în folosul comunității

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Generalul de brigadă Gheorghe Pop a fost distins cu Premiul Pro Civitatea la ședința ordinară a Consiliului Județean Harghita. Ședința ordinară a avut loc la Casa de cultură din Sărmaș, la data de 14 iulie. La evenimentul festiv au fost invitați și consilierii locali, întreprinzători, conducătorii instituțiilor publice, primari din zonă și comandanți de pompieri.

Cei prezenți au fost salutați de primarul Mândru Valentin. Primarul și-a exprimat speranța că pe durata noului mandat vor avea o bună cooperare cu consiliul județean, și a felicitat pe generalul de brigadă Gheorghe Pop.

Ședința a început cu depunerea jurământului de către consilierul județean Nagy Pál, din Partidul Popular Maghiar din Transilvania.

A fost aprobată lista lucrărilor pe anul 2016 în cadrul programului privind construire trotuare pe lângă drumurile judeţene din localităţile judeţului Harghita, și în cadrul programului documentațiile tehnico-economice a localităților Joseni și Zetea.  Scopul programului este îmbunătățirea siguranței rutiere. Pentru amenajarea trotuarelor din Joseni a fost alocată suma de 250 mii lei, iar pentru Zetea 750 mii lei din bugetul consiliului județean. – Programul se desfășoară în colaborare cu consiliile locale. Așteptăm propuneri și planuri și din partea altor localități, consiliul județean va asigura finanțarea programului prin modificarea bugetului – a afirmat vicepreședintele consiliului județean Barti Tihamér.

S-a realizat studiul de oportunitate pentru înființarea unui aeroport în județul Harghita. Studiul este valabil pe teritoriul întreg al județului Harghita.

În cadrul ședinței pompierii voluntari din Sărmaș au ținut a demonstrație, și cei prezenți au urmărit un film despre pompierii voluntari din județ.

Premiul Pro Civitate pentru Gheorghe Pop, fostul comandant al ISU „Oltul” Harghita a fost înmânat de președintele Borboly Csaba în numele Consiliului Județean Harghita. Fostul comandant s-a pensionat de la 1 iulie.

Gheorghe Pop a intrat în cadrul unităţii din Miercurea-Ciuc acum 21 de ani, iar din 2001 a deţinut funcţia de inspector şef al ISU „Oltul” Harghita. „Premiul Pro Civitate” este acordat acelor persoane care, prin activitatea lor de mai multe decenii au contribuit la dezvoltarea județului în domeniul culturii, al artei, al educației, al sportului sau în alte domenii ale vieții publice. Gheorghe Pop prin activitatea sa în folosul comunității este un exemplu pentru toți – cuvinte rostite în laudație.

Fostul comandant a mulțumit premiul și a vorbit despre momentele cele mai importante ale carierei sale. A mulțumit și buna colaborare pentru consiliul județean și a subliniat rolul important al unui aeroport județean în cazul unor situații de urgență, ideea pe care a susținut-o și pe durata carierei sale –  a afirmat Gheorghe Pop.

Albert Csaba, președintele Asociației Profesională a Pompierilor Civili din Județul Harghita a vorbit despre importanța activității pompierilor. Pentru dezvoltarea organizațiilor voluntare este important sprijinul financiar obținut de la consiliul județean sau de la stat, a zis Albert Csaba.

La propunerea consilierului Szentes Antal Consiliul Județean Harghita are program pentru sprijinirea pompierilor voluntari. Consilierul la ședința de 14 iulie a propus mărirea bugetului pentru finanțarea proiectelor privind sprijinirea pompierilor voluntari.

– Tema principală a ședinței a fost apărarea civilă. În timpul conducerii lui Gheorghe Pop s-a îmbunătățit relația între ISU „Oltul” Harghita și consiliul județean. Datorită acesta au primit atenție și pompierii voluntari lângă cei profesioniști, ceea ce este foarte important, pentru că în unele situații, voluntarii plecați de lângă familiile lor sunt primii care pot împiedica escaladarea unor situații dificile periculoase – a zis Borboly Csaba.

Filmul despre pompierii voluntari, prezentat la ședință:

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy