Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
reclamatie

Gripa aviară a reapărut în Ungaria

Foto cu caracter ilustrativ

A fost confirmată, miercuri, prezenţa subtipului H5N8 de gripă aviară, într-o fermă de raţe din judeţul Bács-Kiskun, de către Oficiul Naţional pentru Siguranţa Alimentelor (Nébih) din Ungaria, transmite MTI.

Medicii veterinari au început deja să sacrifice cele 32.500 de raţe, încă din faza de suspiciune.

Potrivit unui comunicat publicat, joi, de Nébih, a fost identificat virusul gripei aviare într-o fermă de raţe, în
apropierea localităţii Csólyospálos, din judeţul Bács-Kiskun. La sfârşitul săptămânii, ferma a înregistrat o mortalitate crescută şi semne clinice ale bolii.

Autoritatea a luat imediat măsurile necesare, se arată în comunicat. Sacrificarea păsărilor infectate a început deja în faza de suspiciune, totodată, în jurul fermei, a fost delimitată o zonă de protecţie cu o rază de 3 km şi o zonă de supraveghere cu o rază de 10 km.

Potrivit comunicatului, investigaţiile epidemiologice sunt în desfăşurare.

Din cauza deplasării păsărilor migratoare, virusul reprezintă în continuare o ameninţare pentru populaţiile de păsări de curte. Prin urmare, rămâne în vigoare şi în continuare obligaţia de a păstra păsările de curte în spaţii închise.

De asemenea, este obligatorie respectarea condiţiilor minime de prevenire a epidemiei, adică păsările de curte trebuie să fie hrănite şi adăpate în spaţii închise. La fel, hrana şi aşternutul de paie trebuie depozitate în spaţii închise.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *