Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
reclamatie

Haideți În Ardeal!!! ”Ne-am propus să bucurăm inimile românilor de peste tot”

Românii din toată țara sunt invitați în Ardeal pentru a se bucura împreună cu frații din zonă, de țara noastră românească.

Frăția Ortodoxă ”Sf. Mare Mucenic Gheorghe purtătorul de Biruință” îi așteaptă pe toți românii, duminică pe 8 septembrie, la biserica din localitatea Malnaș Băi, cu hramul Nașterea Maicii Domnului, îmbrăcați în costume naționale pentru a sărbători românește.

”Vom merge la Malnaș Băi să sărbătorim Nașterea Maicii Domnului, la biserica ortodoxă cu acest hram. Ne-am propus să bucurăm inimile românilor de peste tot și de acolo din Malnaș Băi, să vadă că românii se iubesc chiar dacă undeva sunt mai puțini, chiar dacă undeva sunt mai mulți.

Nu ne-am gândit să mergem în Valea Uzului, dar nu știi niciodată ce aduce ziua de mâine. E o lume liberă, putem să ne bucurăm oriunde de a ne întâlni român cu român. Nu cred că e cineva xenofob să intervină să interzică românilor să se strângă undeva” – a transmis Dan Grăjdeanu, șeful Frăției Ortodoxe ”Sf. Mare Mucenic Gheorghe purtătorul de Biruință”.

Programul evenimentului va respecta ziua de duminică și în special sărbătoarea Nașterii Domnului. Ziua va începe cu sosirea participanților îmbrăcați în costume populare, în jurul orei 9:00 în localitatea Malnaș Băi și imediat se va porni într-o procesiune cu steaguri tricolore și prapuri bisericești până la biserică. Acolo, românii vor participa la Sfânta Liturghie, timp în care vor fi înălțate rugăciuni pentru neamul nostru românesc, după care cei prezenți vor continua ziua cu o agapă frățească.

Alături de românii cu dor de întâlnirile frățești autentice, prezent va fi și doctorul Mihai Tîrnoveanu, cel care este supranumit de către șeful Frăției Ortodoxe ”Sufletul Ardealului” pentru lupta sa în respectarea drepturilor românilor și pentru afirmarea identității românești în Ardeal.

”El este vârful de lance, ca să spunem așa, noi venim cu trupele. Noi ne instruim motoarele de lucru acolo unde mergem și tăiem lemne pentru săraci, pentru orfani, pentru bătrâni, pentru mănăstiri – unde ne strângem la fapta bună și de la fapta bună, nu poți să nu te duci să faci o faptă bună pentru românii tăi care sunt prigoniți prin alte zone”, a conchis organizatorul evenimentului românesc.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *