Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

HALUCINANT. În Gheorgheni flutură steagul localității adoptat în 1941 după Dictatul de la Viena

Primarul municipiului Gheorgheni arboreză pe domeniul public al localității steagul adoptat în 1941, după Dictatul de la Viena, când localitatea a fost ocupată de trupele amiralului Horthy Miklos, se arată pe site-ul jurnalistului Dan Tanasă. 

Primarul municipiului Gheorgheni, Nagy Zoltán, membru al Partidului Civic Maghiar, partener al UDMR, nu-și ascunde deloc dorința ca localitatea pe care o conduce să aparțină Ungariei, așa cum a fost după Dictatul de la Viena din 30 august 1940.

Dorința lui Nagy Zoltán de a rupe localitatea Gheorgheni de România se materializează, printre altele, prin arborarea steagului secuiesc și a steagului municipiului Gheorgheni pe primărie și pe domeniul public al municipiului Gheorgheni.

Dacă anul trecut primarul Nagy a pierdut definitiv (detalii aici) procesul prin care a fost obligat să îndepărteze steagul secuiesc și steagul localității de pe primărie, instituție publică a statului român, acum Nagy a arborat cele două steaguri pe domeniul public al municipiului Gheorgheni, localitate din România.

Evident, l-am acționat din nou în judecată.

În instanță Nagy a venit cu argumente solide și cere instanței să respingă acțiunea asociației pe care o conduc. Din probele depuse de Nagy la dosar am aflat însă ceva halucinant: steagul municipiului Gheorgheni care flutură acum pe domeniul public al localității și care a fluturat pe Primăria Gheorgheni până anul trecut este identic cu steagul adoptat în 1941, după Dictatul de la Viena. Culmea, steagul a fost adoptat din nou ca steag al lcalității încă din 2010 (documentul mai jos)!

Cu alte cuvinte, Consiliul Local Gheorgheni, controlat de UDMR și PCM, continuă lupta inițiată de amiralul Horthy Miklos în Gheorgheni în timp ce România practic nu mai deține controlul localității decât formal, cu numele.

Evident, ne putem întreba cum e posibil ca în România lui 2018 instituții publice ale statului român să mai utilizeze simboluri dintr-o perioadă care a adus doar masacre pentru românii și evreii din Ardealul de Nord. La această întrebare singurul în măsură să răspundă este prefectul județului Harghita, Jean-Adrian Andrei, care tolerează de ani de zile această situație inacceptabilă.

P.S.: În timp ce reprezentantul guvernului în județul Harghita tace complice și în această situație am decis să acționez eu în favoarea legii. Din nou.

FOTO: Primăria Gheorgheni. Steagul adoptat după Dictatul de la Viena stă arborat în fața primăriei.

Sursa: Dan Tanasă Blog
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.