Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Salvatorii din Harghita reuniți într-un exercițiu nocturn de mare amploare

Noaptea trecută a fost una plină pentru zeci de pompieri, paramedici, medici, asistenţi medicali, voluntari Crucea Roşie, poliţişti şi jandarmi harghiteni. Ei au participat la un exerciţiu trimestrial de pregătire, prin care s-a simulat producerea unui cutremur, urmat de prăbuşirea unei tribune, 12 persoane surprinse şi rănite, activarea Planului Roşu de intervenţie la nivelul judeţului Harghita şi izbucnirea unui incendiu violent la Sala Sporturilor din municipiul Miercurea Ciuc.

Acestea au fost situaţiile tactice la care au acţionat forţele de intervenţie implicate în gestionarea acestor situaţii de urgenţă, scenariul exerciţiului fiind unul cu care se pot confrunta în orice moment. Tocmai de aceea, crearea unui climat de siguranţă pentru participanţii la evenimente sportive cu număr mare de persoane este unul din dezideratele noastre. Exerciţiul de azi noapte a avut rolul de a verifica mai multe aspecte printre care capacitatea de coordonare, de intervenţie şi comunicare, timpii de răspuns, gradul de pregătire, cooperare şi perfecţionare al personalului pentru intervenţia pe timp de noapte, dar şi de observare a eventualelor deficienţe şi puncte slabe.


Foto: Adrian Bot
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.