Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
reclamatie

Harghita, Căpâlnița: Condamnare definitivă pentru dare de mită

Magistrații Tribunalului Harghita au dispus condamnarea inculpatului Rostas Gabi, persoană fără calitate specială, pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită, stabilind pedepasa de 1 an și 4 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, precum și prestarea unei munci neremunerate în folosul comunității pe o perioadă de 80 de zile.

Hotărârea instanței este definitivă.

În fapt, în ziua de 20.12.2018, un polițist din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Harghita – Postul de Poliție Căpâlnița s-a prezentat la sediul Serviciul Județean Anticorupție Harghita și a formulat un denunț împotriva lui Rostas Gabi din conținutul căruia rezulta că, în noaptea de 19/20.12.2018, fiind în exercitarea atribuțiilor de serviciu, l-a oprit în trafic pe acesta, care conducea un autovehicul, deși nu poseda permis de conducere și se afla sub influența băuturilor alcoolice, motiv pentru care i-a întocmit dosar penal. Cu ocazia opririi în trafic, inculpatul Rostas Gabi i-a promis polițistului că îi poate oferi suma de 1000 de lei pentru ca acesta să nu-și îndeplinească atribuțiile de serviciu, respectiv să nu-i mai întocmească dosar penal. Ulterior, în dimineața zilei de 20.12.2018, Rostas Gabi l-a contactat pe polițist, spunându-i că este dispus să-i ofere suma de 2000 de lei pentru ca agentul de poliție să nu mai continue cercetările.

La data de 20.12.2018, inculpatul Rostas Gabi s-a prezentat la sediul Postului de Poliție Căpâlnița, ocazie cu care i-a oferit denunțătorului suma de 2000 lei cu scopul de a nu continua cercetările pentru cele două infracțiuni săvârșite anterior, respectiv conducerea unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe. Cu această ocazie, procurorul de caz, împreună cu ofițerii D.G.A – S.J.A. Harghita au procedat la constatarea în flagrant a infracțiunii de dare de mită, iar inculpatul Rostas Gabi a fost condus la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Harghita, fiind luată măsura reținerii pentru 24 de ore.

În cauză, organele de cercetare penală din cadrul D.G.A – S.J.A. Harghita au desfășurat activități de urmărire penală în baza ordonanțelor de delegare emise de procurorul de caz.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *