Harghita: Cod Galben de ploi, vijelii și grindină

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Administrația Națională de Meteorologie a emis vineri, 16 iunie, avertizări de Cod Roșu, Portocaliu și Galben ce vizează 23  județe din țară.

COD GALBEN
Interval de valabilitate: 16 iunie, ora 10 – 17 iunie, ora 12
Fenomene vizate: instabilitate atmosferică

       În intervalul menționat, local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică în Crișana, nordul Banatului, Maramureș, cea mai mare parte a Transilvaniei, nord-vestul Moldovei și estul Olteniei. Aceasta se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și izolat vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 30…40 l/mp.

Notă: Manifestări de instabilitate atmosferică vor fi pentru scurte intervale de timp și în restul teritoriului.
Vremea va fi în general instabilă și în zilele următoare.

COD PORTOCALIU
Interval de valabilitate: 16 iunie, ora 10 – 17 iunie, ora 12
Fenomene vizate:instabilitate atmosferică accentuată, cantități însemnate de apă
Zone afectate: conform textului și hărții

În jumătatea de vest a Olteniei, sudul Banatului, zona Carpaților Occidentali, nordul Carpaților Orientali și vestul Carpaților Meridionali vor fi averse torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și izolat vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 30…40 l/mp și izolat de peste 50 l/mp.

COD ROȘU
Interval de valabilitate: 16 iunie, ora 12 – 17 iunie, ora 12
Fenomene vizate:averse torențiale și abundente
Zone afectate: județele Mehedinți, Caraș-Severin și zona de munte a județelor Gorj și Hunedoara

În județele Mehedinți, Caraș-Severin și zona de munte a județelor Gorj și Hunedoara, vor fi averse torențiale și abundente. În intervale scurte de timp și prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 50…70 l/mp și izolat vor depăși 80 l/mp.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy