Harghita: Locuințe protejate pentru victimele violenței domestice

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Consiliul Județean Harghita a votat în cadrul ședinței extraordinare a instituției care a avut loc în data de 22 martie, proiectul de hotărâre care are în vedere construirea din fonduri europene a unor locuințe protejate pentru victimele violenței domestice.

În cadrul proiectului național va participa Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Harghita, instituție subordonată consiliului județean. În continuare s-a votat proiectul de hotărâre privind repartizarea pe unităţi administrativ-teritoriale a sumelor aferente cotei de 17,5% din impozitul pe venit și a sumelor defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru echilibrarea bugetelor locale pe anul 2019. Acesta este motivul convocării ședinței extraordinare, iar Borboly Csaba președintele Consiliului Județean Harghita a mulțumit pe această cale reprezentanților UDMR în parlament, deoarece mulțumită intervenției acestora au crescut semnificativ sumele aprobate, comparativ cu cele propuse inițial.

Președintele consiliului județean a adus la cunoștința celor prezenți o situație nefericită, și anume alunecarea de teren de pe drumul comunal 34 spre localitatea Ulcani. Din această cauză traseul autobuzelor va fi deviat.

S-a modificat lista provizorie a programelor de investiții a consiliului județean, fiind nevoie de aceasta pentru prelungirea termenului de atestare pentru produsele cu marca Produs Secuiesc, respectiv proiectul direcției de protecție a copilului. Directorul DGASPC Harghita, Elekes Zoltán a vorbit despre faptul că din păcate și în județul Harghita numeroase persoane devin victime ale violenței domestice, astfel se justifică constituirea unor locuințe protejate unde pot fi găzduite temporar aceste victime. Proiectul național finanțat de UE are o durată de patru ani și oferă finanțare timp de trei ani pentru  locuință protejate.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy