Hargita megye: védett lakóotthonok a családi erőszak áldozatai számára

0

Articol disponibil în: Magyar Română

 

Hargita Megye Tanácsa, az intézmény március 22-i rendkívüli ülésén arról a határozattervezetről szavazott, amely az európai alapokból származó családon belüli erőszak áldozatainak védett lakásépítését tervezi.

Az országos pályázatban a Hargita Megyei Tanácsnak alárendelt Hargita Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Igazgatóság vesz részt. Továbbá elfogadta Hargita Megye Tanácsa a közigazgatási egységeknek a személyi jövedelemadóból és az áruforgalmi adóból visszaosztott 17,5%-os kvótát, ez a határozattervezet indokolta a március 22-i tanácsülés rendkívüliségét, ismertette Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke. Ennek kapcsán a megyeelnök kifejtette, köszönet illeti az RMDSZ szenátorait és képviselőit, hiszen az ő lobbijuk eredménye, hogy az összegek lényegesen megnövekedtek az első változathoz képest.

A megyei tanács elnöke arról a sajnálatos tényről is beszámolt, hogy beszakadt a 4-es községi út Ülke irányába, ezért a buszjárat útvonala ideiglenesen megváltozik.

Elfogadta a döntéshozó testület a megyei tanács módosult ideiglenes beruházási listáját, erre a Székely termék védjegy meghosszabbítása miatt volt szükség, illetve a szociális és gyerekvédelmi vezérigazgatóság pályázata miatt. A Hargita Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Igazgatóság igazgatója, Elekes Zoltán arról beszélt, hogy sajnos Hargita megyében túl sok ember vált családon belüli erőszak áldozatává, ezért indokolt, hogy védett lakásokat hozzanak létre, ahol ezek az áldozatok ideiglenesen elhelyezhetők. Az EU által finanszírozott nemzeti projekt négyéves időtartamú, és hároméves finanszírozást biztosít a védett lakások számára.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy