Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Harghita: Scenariile propuse unităților școlare pe baza ratei de incidență

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Harghita a adoptat în ședință extraordinară Hotărârea nr. 6/12.02.2021, pentru aprobarea Scenariilor propuse de către Consiliile de administraţie ale unităţilor şcolare şi avizate de către Inspectoratul Şcolar Judeţean  Harghita şi de către Direcţia de Sănătate Publică Harghita în care se vor relua cursurile în unităţile de învăţământ de pe raza judeţului Harghita.

Scenarii propuse unităților școlare pe baza ratei de incidență în localitățile Județului Harghita, au fost avizate de către Inspectoratul Şcolar Judeţean Harghita şi de către Direcţia de Sănătate Publică Harghita, conform prevederilor Ordinului comun nr. 3235/93/04.02.2021 al Ministrului Educației și al Ministrului Sănătății.

Cele 423 de unități de învățământ din Județul Harghita vor funcționa astfel:

– 381 vor aplica scenariul 1,

– 41 vor aplica scenariul 2, (în scenariu 2 vor funcționa instituțiile de învățământ din Gheorgheni, Feliceni, Gălăuțaș și Sărmaș);

– 0 unități scenariul 3;

– în scenariu 3/b va funcționa Liceul Tehnologic Venczel Jozsef Miercurea Ciuc, (aflat în reabilitare).

– o clasă de la Școala Generală Jozsef Attila Miercurea Ciuc, va desfășura activități online, (o învățătoare testată pozitiv cu COVID-19).

– 1 grupă de la Grădinița Voinicelul Toplița, va desfășura activități on-line,(educatoare testată pozitiv cu COVID-19)

Scenariul 1:

Participarea zilnică a tuturor preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ, cu respectarea şi aplicare tuturor normelor de protecţie

Scenariul 2:

  1. a) Participarea zilnică, cu prezență fizică în unitățile de învățământ a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a, a XIII-a, și a celor din anii terminali din învățământul profesional și postliceal, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor protecţie
  2. b) Participarea zilnică, în sistem online a elevilor din celelalte clase/ani de studiu

Scenariul 3:

  1. a) Participarea zilnică a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar
  2. b) Participarea zilnică, în sistem online a elevilor din celelalte clase/ani de studiu

Hotărârea  CJSU Harghita 6 din 12 februarie 2021 poate fi consultată mai jos: 

Hotararea 6 din 12 februarie 2021 CJSU Harghita

Scenariile propuse unităților școlare pe baza ratei de incidență în localitățile Județului Harghita, avizate de către Inspectoratul Şcolar Judeţean Harghita şi de către Direcţia de Sănătate Publică Harghita pot fi consultate mai jos:

Anexa Hotarare 6 CJSU 12-02-2021 v1

 

 

 

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *