Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

ISU Harghita: Bilanțul intervențiilor din ultimele două zile

 Bilanțul intervențiilor din ultimele două zile

În ultimele două zile, pompierii militari harghiteni au gestionat 15 situații de urgență, majoritatea dintre acestea fiind pentru acordarea asistenței medicale de urgență, echipajele SMURD acționând pentru acordarea primului ajutor pentru 13 persoane aflate în dificultate. Totodată, salvatorii au acționat pentru stingerea unui incendiu, iar echipajul de descarcerare din cadrul Detașamentului de Pompieri Gheorgheni a fost solicitat să intervină la un accident rutier produs pe DN 13B, localitatea Joseni, după ce o autocamion a părăsit carosabilul și a intrat în coliziune cu un imobil. În urma acestui eveniment, a rezultat o victimă încarcerată, șoferul autocamionului, în vârstă de 37 de ani, care a fost monitorizat, extras și predat echipajului SAJ, ulterior fiind transportat la Spitalul Municipal Gheorgheni.

Seara trecută, în jurul orei 19:40, pompierii militari din cadrul Gărzii de Intervenție nr. 2 Toplița au fost solicitați să intervină pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la acoperișul unui bloc de locuințe de pe strada Sportivilor, în municipiul Toplița. Ajuns la locul solicitării, echipajul a constatat că ardea funinginea din interiorul coșului de fum, cu pericol de propagare la acoperișul blocului. Datorită intervenției prompte a pompierilor, incendiul a fost stins în aproximativ o jumătate de oră, neînregistrându-se pagube materiale. Cauza probabilă a incendiului a fost determinată de jarul/scânteile din coșul de fum necurățat de funingine.  

 

RECOMANDĂRI

În contextul temperaturilor scăzute prognozate pentru zilele următoare, țineți cont de următoarele reguli:

protejaţi persoanele în vârstă, copiii, femeile gravide şi pe cei cu probleme de sănătate din anturajul dumneavoastră;

în cazul în care aveți cunoștință sau întâlniți persoane fără adăpost, anunțați autorităţile;

încercaţi să asiguraţi animalelor condiţii corespunzătoare de hrănire şi adăpostire;

atenție la utilizarea mijloacelor de încălzire și a instalațiilor electrice, folosirea necorespunzătoare a acestora poate provoca incendii;

fiţi atenţi la ţurţurii formaţi pe clădiri;

Urmăriți permanent avertizările și recomandările autorităților.

 

În cazul în care alegeți să plecați la drum, asigurați-vă că autoturismul este echipat corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip, pătură), sistemul de încălzire funcţionează eficient, iar rezervorul de combustibil este plin.

Mai multe informații despre modul de comportare în cazul producerii unei situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire Fii Pregătit (https://fiipregatit.ro/) sau prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.

 

 

 

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *