Harghita se trezește!!!

0

Articol disponibil în: Magyar Română

protest-harghita-4

Aseară, la Miercurea Ciuc s-a întâmplat un lucru care nu trebuie trecut sub tăcere pentru că are o semnificație uriasa.
Cetatenii din oras au organizat si participat la un miting de sustinere a celor care militeaza impotriva adoptarii a douaprotest-harghita-1 acte normative care sunt indreptate impotriva statului de drept, a esentei acestuia, a luptei anticoruptie si a dorintei noastre, a tuturor de a face din Romania o tara de care sa fim mandri, indiferent ce suntem, romani, maghiari, romi etc.
Cei peste 100 de participanti au scandat aceleasi lozinci pe care le auzim si la Bucuresti si celelalte mari orase ale Romaniei in aceste zile. Astfel, si Miercurea Ciuc se protest-harghita-3alatura celor din intreaga tara care apreciaza tot ceea ce s-a facut in ultimii ani in transformarea tarii in bine, dar se arata a fi si impotriva penalilor care incearca cu orice pret sa opreasca dorinta de dreptate si de respectare a legii.
In Miercurea Ciuc, alaturi, umar langa umar, s-au aflat romani, maghiari, romi, oameni tineri si mai putin tineri, dar toti animati de acelasi gand, ca trebuie sa aparam legea impreuna in fata asaltului dat de corupti, care vor sa desfinteze statul de drept.
Exemplul de la Miercurea Ciuc arata ca diferentele care au tinut oamenii separat atata timp, tot datorita politicienilor corupti, care au invrajbit maghiarii cu romanii pe motive create special de ei pentru a se mentine la putere si fura cat mai mult, nu mai exista. Si mai arata un lucru la care politicienii locali, maghiari si romani, trebuie sa ia aminte: in Miercurea Ciuc a aparut curajul civic, cetatenii au curaj sa conteste pe cei care au puterea. Acest lucru este in premiera, pentru ca pana acum, partidul stat UDMR, organiza doar mitinguri in favoarea sa si a penalilor care il compun.
protest-harghita-2Si ca dovada ca exemplul este contagios, se preconizeaza ca in aceasta seara sa aiba loc si Odorheiu Secuiesc un miting similar.
Vom urmari cu atentie aceste lucruri, care sunt inceputul unor schimbari, care arata o alta generatie, cu alta mentalitate, care nu mai accepta minciuna, bataia de joc a politicienilor penali, nici dictatura votului unui electorat disciplinat, dar tot mai redus numericeste pe masura trecerii timpului.
Ceea ce a fost aseara, la Miercurea Ciuc, dar si in intreaga tara, arata ca putem sa ne mandrim ca tara asta are viitor, datorita sutelor de mii de oameni care au iesit in strada, intr-un numar mai mare decat in decembrie 1989. Iar politicienii si partidele corupte trebuie sa ia aminte la asta, pentur ca risca sa fie maturate de noua generatie, pe care n-o poate opri nici 10 OUG.

I.R. Sursa foto facebook

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy