Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

-13 Celsius fokot mértek Csíkszeredában, az ország legalacsonyabb hőmérsékletét

A nagyszebeni délerdélyi területi meteorológiai központ szolgálatos munkatársa szerint ezt a hőmérsékletet napfelkeltekor mérték, aztán lassan kezdett emelkedni.
A medencébe leereszkedő hideg okozta a hőmérséklet csökkenést.
Narcisa Milan meteorológus szerint az ország lakott területein ez volt a legalacsonyabb hőmérséklet. Az Omu csúcson -15 fokot mértek, a Bâlea tónál pedig melegebb volt mint Csíkszeredában, -11 Celsius fok.
Ma reggel Hargita megye településein sokfelé volt hideg. Gyergyóalfaluban -9,8 fok, Maroshévízen -7,7 míg Székelyudvarhelyen -4,4 Celsius fokot mutatott a hőmérő higanyszála.
Habár nem teljesen idegen Hargita megye lakóitól ez a havas, hideg időjárás, mintha Karácsony következne és nem Húsvét, mondják a vasárnapi ünnepre készülődők.
Az előrejelzések szerint Hargita megyében még három fagyos éjszaka várható -6 Celsius fokig süllyedő hőmérséklettel, ezután enyhe felmelegedés következik.
1986-ban mérték a legalacsonyabb márciusi hőmérsékletet Csíkszeredában, -29 Celsius fokot.
Forrás: agerpres.ro
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.