Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

13 új gyógyszer kerül az ártámogatott és ingyenes orvosságok listájára

Újabb 13, nemzetközi elnevezésű gyógyszer kerül az ártámogatott és ingyenes orvosságok listájára. Az intézkedés főként azokon a betegeken segítene, akik számára a tudomány még nem talált gyógymódot.

Jelen kormányhatározat a 720/2008-as kormányhatározatot egészíti ki.

Az innovatív gyógyszerek főként a rákos, érrendszeri, légzőszervi, reumás megbetegedésekben, ritka betegségekben és cukorbetegségben szenvedő páciensek számára jelentenek segítséget. A gyógyszerek közül egyesek rövid időn belül kaphatók lesznek, mások a felhatalmazott szakbizottságok általi terápiás protokoll összeállítását követően.

A 13 új nemzetközi elnevezésű gyógyszer bevezetése az ártámogatott és ingyenesen felírható orvosságok közé a 2017-es évre előirányzott egységes társadalombiztosítási alap keretein belül történik.

Az intézkedés március elsejétől lép érvénybe és a gyógyszerészek szakmai kollégiumával folytatott konzultációk után hagyta jóvá a kormány.

Forrás: ZPN
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.