Hargita megyében felszámolták az összes államhatalmi intézményt

0

Articol disponibil în: Magyar Română

miercurea-ciucHargita megyében felszámolták az összes államhatalmi intézményt és a bíróságok nem tehetnek hivatalból feljelentést a törvénysértőt pártoló törvénytelenség esetén. Más magyarázatot nem találok, ha nem azt a napokban a csíkszeredai önkormányzat kiadványában megjelent határozatot, amelyben a városatyák megszavazták milyen állást foglaljon az önkormányzat civil félként a volt polgármester perében.

A romániai törvények kimondják, hogy egy önkormányzatnak NEM SZABAD elnézőnek lennie senkivel szemben, és ha egy pert el is veszít alapfokon, a területi közigazgatási egységnek kötelessége minden variánst megpróbálni az ügy megnyerése érdekében egy céggel vagy magánszeméllyel szemben. Világos, hogy Hargita megyében autonómia van ilyen területen.

Hogyan dönthetik el városatyák az önkormányzat álláspontját egy perben és azt, hogy ki képviselje és ehhez hasonlók? Az önkormányzatnak több tucat, talán több száz peres ügye van, amelyekben civil félként szerepel, és pont egy korrupciós ügy kapcsán ébredt fel az önkormányzat olyan határozatokat hozni, amelyek bűnrészesség gyanúsak.

hotarareMikor Hargita megyében újralétesülnek a román állam intézményei és az efféle határozat előterjesztőit és az IGENNEL szavazókat kérdőre vonják, mi is értesíteni fogjuk önöket. Addig is lebénít a csodálkozás, hogy mi történhet egy európai országban 2017-ben. Világos, hogy a csíkszeredai városatyák semmibe veszik az olyan intézményeket, mint a DNA, Ügyészség, DIICOT és azon bíróság mondanivalóját, amelynek asztalára eljut ez a tanácshatározat.

Iosub Robert

UI: Minden tiszteletem az állami intézmények iránt, de hasonló helyzet esetén Románia valamelyik más megyéjében nagy botrány tört volna ki és 24 órán belül bűnügyi dossziét állítottak volna össze. Úgy tűnik Hargita megyében az ügyészek és bírák kezdenek elveszíteni autoritásukból a bűnözők előtt. Ha a dolgok továbbra is így folytatódnak, talán az intézmények központi vezetése változásokról lesz kénytelen dönteni Hargita megye szinten. Ami történik az sértő mind az intézmények, mind mindenki számára.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy