Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

1.400 óvodás gyermek vihet haza könyvet

 

A „Minden gyermek megérdemel egy mesét” kísérleti program biztosítja az erőforrásokat és a tanárok képzését az óvodai oktatás minőségének növelése érdekében megyénkben.

Az OvidiuRo Szövetség folytatja a Hargita Megyei Tanfelügyelőséggel való együttműködést a hátrányos helyzetű környezetben az óvodai oktatás minőségének növelése érdekében megyei szinten az óvodákban történő felolvasásra irányuló “Minden gyermek megérdemel egy mesét” c. kísérleti program végrehajtásával. 1.400 vidéken élő gyermek fogja megkapni Első Könyvét a következő időszakban, illetve a leghátrányosabb helyzetű közösségekben 12 óvodát szerelnek fel könyvtár központtal, a kicsiknek történő- otthoni és óvodai felolvasás bátorítására.

A program elindítására ma kerül sor Csíkszeredában óvodai felolvasással. Holnap, február 28-án a Hargita Megyei Pedagógusok Házában több képzésre és találkozóra kerül sor, melyeknek témája a hátrányos helyzetű gyermekek számára elérhetővé tenni az életkoruknak megfelelő könyveket és olvasmányokat.

A 2018-as év végére a program 12 megyét, ezzel összesen mintegy 20.000 óvodáskorú gyermeket ért el, akik könyvet kaptak hazavitelre és több, mint 100 óvodában alakítottak ki olvasótermet.

2019-ben országszinten a „Minden gyermek megérdemel egy mesét” kísérleti program keretében az OvidiuRo Szövetség 400 óvodáskornak megfelelő könyvtárközpontot fog létrehozni, illetve 20.000tanárt fog kiképezni az orális kommunikációt fejlesztő metódusokra és az írás olvasás bevezetésére képeskönyvek, betűző szett segítésgével minden tanár számára, illetve 80.000 vidéki gyermekeknek szánt  képeskönyv szétosztásával, az „Első Könyvem” projekt keretében.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.