20 bevetésük volt a Hargita megyei tűzoltóknak az elmúlt hétvégén

0

Articol disponibil în: Magyar Română

 

Az alig elmúlt hétvégén négy tüzet oltottak el a Hargita megyei katonai tűzoltók. Ugyanakkor az elmúlt három napban a SMURD munkatársai 16 különböző egészségügyi állapotú és sérült személynek nyújtottak egészségügyi segítséget.

Elérkezett a téli sportok kedvelői által várt téli idő is, rendkívüli helyzetekben nem volt hiány ezen a hétvégén sem, még a megye legbiztonságosabb sípályáin sem. Nem kevesebb mint öt, 10 és 17 közötti gyermek sérült meg és szükségük volt a SMURD mentősök beavatkozására. Az ilyen jellegű balesetek számának csökkentése érdekében felhívjuk Önöket, hogy legyenek körültekintőek és felelősségteljesek a hegyi tevékenységeik során.

A hideg évszakban megnövekszik a tüzek száma a polgári háztartásokban és gazdaságokban, az anyagi károk és utóhatások jelentősek. A lakástüzek egyik leggyakoribb oka a kémény rendszeres és szakszerű ellenőrzésének, karbantartásának, tisztításának hiánya!

Felhívjuk az állampolgárok figyelmét a megelőző intézkedésekre, amelyeket a kémények okozta tüzek megelőzése érdekében be kell tartani: – használat előtt meg kell javítani és ellenőrizni kell, megfelelően el kell szigetelni a környező gyúlékony anyagoktól, és évente legalább kétszer meg kell tisztítani a kéményeket.

A vészhelyzetben tanúsítandó viselkedésről információk a https://fiipregatit.ro platformon találhatók.

  • az ISU Hargita sajtóirodája által közölt információk

 

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy