2021 Próbaérettségi. Hargita megyei jelenlét

0

Articol disponibil în: Magyar Română

 

Hargita megyében 121, XII. és XIII. osztályos tanuló nem jelent meg a román nyelv és irodalom próbaérettségi vizsgán hétfőn, március 22-én.

illusztráció

A Hargita Megyei Tanfelügyelőség által központosított adatok szerint 2086 diák regisztrált a próbaérettségire (XII. osztályos 2022, XIII. osztályos 64). Megjelent 1965 diák.

Az egyenlő feltételek biztosítására vonatkozó eljárásnak megfelelően három egyéni kérelmet hagytak jóvá a különleges feltételek közt történő vizsgára vonatkozóan. Egy sajátos rendellenességekkel, egy látásproblémákkal (ők egy –egy külön tanteremben mondták tollba a tételek megoldását egy-egy, a romántól eltérő szakos tanárnak) és egy diszlexiával küzdő tanuló számára növelték meg a vizsgaidőt.

Március 23-án következik a profilnak megfelelő kötelező tantárgy, szerdán, március 24-én a választott tantárgy, csütörtökön, március 25-én az anyanyelv és irodalom kerül sorra.

A próbaérettségi eredményeit március 31-én közlik.

Az országos szimuláción elért vizsgajegyek ellen nem nyújtanak be óvást, nem teszik közzé, hanem az egyes osztályok szintjén elemzik. Az összes oktatási egység kidolgoz egy iskolai jelentést, és elküldi azt a tanfelügyelőségnek, ez utóbbi pedig megyénként jelentést készít, és továbbítja az Oktatási Minisztériumnak. A jelentésnek tartalmaznia kell egy cselekvési tervet is, amely szükség esetén nyomon követési, ellenőrzési és helyreállító intézkedéseket tartalmaz.

 

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy