2022 január 1-jétől emelkednek a nyugdíjak és a gyermeksegély

0

Articol disponibil în: Magyar Română

 

Marius Budăi munkaügyi miniszter csütörtökön bejelentette, hogy aláírta a 2022. január 1-jei emelésekre vonatkozó két rendeletet. Közölte, hogy aláírta és jóváhagyásra küldte a nyugdíjpont és a nyugdíjminimum emelését.

„Két rendkívül fontos sürgősségi kormányrendeletet írtam alá. Az elsőt Gabriela Firea miniszterrel írtuk alá, és az állami gyermektámogatások emelésére vonatkozik, ahogyan azt a kormányprogram előírta és vállalta, egy rendelet, amely a Munkaügyi Minisztériumtól a jóváhagyó minisztériumokhoz került, és mikor megkapja a jóváhagyást előterjesztődik a kormányülésen” – jelentette be csütörtökön Marius Budăi miniszter.

A 0 és 2 év közötti gyermekek után 600 lej, a 2 év felettiek után pedig 243 lej lesz a támogatás.

A munkaügyi miniszter pontosított, hogy a második aláírt sürgősségi kormányrendelet a nyugdíjakra vonatkozik:

„A nyugdíjminimum 800 lejről 1000 lejre, a nyugdíjpont értéke pedig 1586 lejre emelkedik” – mondta a munkaügyi miniszter.

„Kiszámolják a nyugdíjpontok számát, megszorozzák a nyugdíjpont új értékével, és kijön a nyugdíjak új összege” – mondta az Antena 3-nak a miniszter. Elmagyarázta, hogyan tudhatja meg minden nyugdíjas, mennyivel emelkedik a nyugdíja 2022 januárban.

Marius Budăi elmondta, hogy a kisnyugdíjasok 1200 lejes támogatásáról egyelőre nem született végleges döntés, de az minden bizonnyal pénzben lesz, és nem utalványban.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy