Pensiile și alocațiile cresc de la 1 ianuarie 2022

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a anunţat, joi, că a semnat cele două ordonanțe care se referă la majorările de la 1 ianuarie 2022. Acesta a transmis că a semnat şi trimis în circuitul de avizare majorarea punctului de pensie şi a pensiei minime.

Am semnat două OUG extrem de importante. Prima am semnat-o cu doamna ministru Gabriela Firea şi se referă la majorarea alocaţiilor de stat pentru copii, aşa cum a fost prevăzut şi asumat în Programul de guvernare, ordonanţă care a plecat de la Ministerul Muncii către ministerele avizatoare şi, atunci când va primi avizul, va fi promovată în şedinţa de Guvern”, a anunţat, joi, ministrul Marius Budăi.

Pentru copiii între 0 și 2 ani alocația va fi de 600 de lei, iar pentru copiii de peste 2 ani va fi 243 de lei.

Ministrul Muncii a precizat că cea de-a doua OUG semnată vizează pensiile:

Pensia minimă se va majora de la 800 de lei la 1.000 de lei, iar valoarea punctului de pensie va fi majorată la valoarea de 1.586 de lei”, a afirmat ministrul Muncii.

Se calculează numărul de puncte de pensie, se înmulţeşte cu valoarea nouă a punctului de pensie şi se află noul cuantum al pensiilor”, a afirmat ministrul la Antena 3. Acesta a explicat cum poate fiecare pensionar să afle cu cât îi va creşte pensia în ianuarie 2022.

Marius Budăi a precizat că, deocamdată, nu s-a ajuns la o decizie finală în ceea ce privește acordarea sprijinului de 1.200 de lei pentru pensionarii cu venituri mici, dar cu siguranță aceasta va fi în bani, nu în vouchere.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy