0

Articol disponibil în: Magyar Română

„ÉRZÉKELŐK AZ ÉLETÉRT” kampány, Hargita megyében. Megérkeztek az első füst- és szén-monoxid-érzékelők a hargitaiak otthonaiba!

Április 22-én, hétfőn indult a kampány Hargita megyében is: Zetelaka, Gyergyóalfalu és Salamás községben telepítették az első füst- és szén-monoxid-érzékelőket a háztartásokban.

Az eszközök felszerelése mellett a megmentők felkészítették a kedvezményezett családokat az érzékelők használatára és karbantartására, valamint tájékoztató anyagokat osztottak szét a tűzmegelőzésről és a szén-monoxid-mérgezés kockázatairól.

Az „ÉRZÉKELŐK AZ ÉLETÉRT” kampány Hargita megyében is megvalósul, ahová a múlt héten megérkezett a 375 db füstérzékelő és 125 db szén-monoxid érzékelő, melyeket megyénkben 12 közigazgatási-területi egység szintjén osztanak ki, kiemelten a veszélyeztetettként azonosított családok otthonai.

Ezek a figyelmeztető funkcióval rendelkező érzékelők azonnal jelzik a tűz vagy gázszivárgás előfordulását. Ezeket a következő településeken telepítik: Csíkszentmihály, Csíkszentmárton, Zetelaka, Felsőboldogfalva, Homoródszentmárton, Gyergyóújfalu, Gyergyóalfalu, Gyergyóremete, Salamás, Gyergyóvárhegy és Galócás.

Korábban, az országos szintű kampány kezdete óta, a Polgári Védelmi Héten február 26-március 4. között a rendkívüli helyzetek felügyelőség négy alegységének munkatársai értesítették a megye 12 sérülékenyként azonosított közigazgatási-területi egységét, ahol a füst- és szén-monoxid érzékelőket a lakosság védelmére szerelik fel.

Az említett települések kiválasztása a közigazgatási területükön belüli magánháztartásokban keletkezett tüzek számának statisztikai adatai alapján történt.

A Hargita megyei „Oltul” Sürgősségi Helyzetek Felügyelősége által megküldött címek nyomán a helyi hatóságok már azonosították azokat a lakásokat, amelyek megfelelnek az érzékelők felszerelési kritériumainak.

Mától, 2024. április 22-től megyénkben, Zetelaka, Gyergyóalfalu és Salamás községek otthonaiban telepítették a füst- és szén-monoxid-érzékelők egy részét.

Így a katonai tűzoltók az önkéntes tűzoltókkal közösen vegyes csapatokat alkotva megkezdték a már azonosított háztartásoknál az eszközök telepítését. Ezzel párhuzamosan megelőző tájékoztatási akciókat is végeztek az állampolgárok számára arról, hogyan viselkedjenek gázszivárgás vagy lakástűz miatti veszélyhelyzet esetén.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy