ISU Hargita: A tegnapi nap mérlege (2024.05.22)

0

Articol disponibil în: Magyar Română

A tegnapi nap folyamán a katonai tűzoltók egész nap szolgálatban voltak, hogy a lakosságtól beérkező támogatási kérésekre válaszoljanak. E tekintetben az operatív csapatok a megyében regisztrált 13 vészhelyzetben azonnal beavatkoztak.

Különös figyelmet fordítottak a helyi közösségek védelmét célzó akciókra, kollégáink 2 ilyen küldetés irányításában működtek közre: egy lakásajtó kinyitása Székelyudvarhelyen, valamint egy túlsúlyos személy szállítása Székelyudvarhelyen.

Az ilyen típusú beavatkozások mellett a tegnapi nap folyamán 11 elsősegélykérés érkezett, amelynek eredményeképpen a SMURD csapatai 11 bajba jutott személynek nyújtottak orvosi segítséget.

Emellett az operatív beavatkozási alegységek tűzoltói 4 felderítő küldetést hajtottak végre a terepen az illetékességi körzetben található célhelyeken, ellenőrizve a bekötőutakat, vízellátási forrásokat, tűzcsap-hálózatokat és egyéb, operatív érdekű szempontokat.

Ugyanakkor 2 figyelmeztető RO-Alert üzenetet küldtek medve jelenléte miatt Székelyudvarhely lakóinak.

A Hargita megyei katonai tűzoltók továbbra is folyamatosan készenlétben állnak a vészhelyzetek operatív kezelésére és elsősegélynyújtásra.

Látogasson el a www.fiipregatit.ro weboldalra, és töltse le az ingyenes DSU mobilalkalmazást az AppStore-ból vagy a Google Play-ről, hogy többet tudjon meg arról, mit kell tenni vészhelyzet előtt, alatt és után.

  • Információs és Közkapcsolati Osztály

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy