Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

28 bevetésük volt a Hargita megyei tűzoltóknak az utóbbi két napban

Illusztráció

Az utóbbi két napban a Hargita megyei katonai tűzoltók 28 sürgősségi beavatkozáson vettek részt. Ezek nagy részét elsősegélynyújtás tette ki, a SMURD csapatok 26 esetben nyújtottak elsősegélyt, egyszer közőti baleset, 11 különböző egészségügyi probléma és 14 sérülés miatt.

Ugyanakkor egy tűzesethez is riasztották őket, tovább egy túlsúlyos személy szállításához Csíkszeredában.

A tűzeset Siménfalván történt, kigyulladt egy gazdasági melléképület. A helyszínre érve a tűzoltók megállapították, hogy ég az épületben tárolt tűzifa és fennáll a veszély, hogy a lángok átterjednek a szomszédos házra. Kevesebb, mint két óra alatt eloltották a tüzet. Öt köbméter tűzifa a lángok martalékává vált. A tüzet valószínűleg nyílt láng nyílt területen való használata okozta. A tűzoltók gyors beavatkozásának köszönhetően sikerült megmenteni 200.000 lej értékű anyagi javakat, a keletkezett kár 1.500 lejre becsülhető.

Tekintve, hogy péntekig, október 2-án 10:00 óráig sárga színű meteorológiai figyelmeztetés van érvényben esőzésre vonatkozóan a vízügyi helyzetet állandóan követik és a megyei sürgősségi esetek felügyelősége készenlétben áll a legrövidebb időn belül beavatkozni azokon a helyeken, ahol különleges események történnek.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.