Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Július 28. – Az Országos Mentőszolgálat Napja Romániában

Szerdán, július 28-án 10:00 órakor megszólaltak a mentők szirénái országszerte a Mentőszolgálat Országos Napját jelezve.

A Romániai Országos Mentőszolgálati Szakszervezet közleménye szerint e nap megünneplésére nem kerülhet sor nyilvános és országos szinten a meghosszabbított készenléti állapot és a Covid-19 járvány folytatódása miatt.

Klaus Iohannis elnök szerda este a Cotroceni palotában orvosokat és nővéreket tüntet ki.

A Romániai Országos Mentőszolgálat Napját minden évben július 28 -án tartják. Ez az a dátum, amikor 1906-ban Nicolae Minovici professzor kezdeményezésére Bukarestben megjelent az első “Mentő”.

A Mentőszolgálat 115 éves fennállása alatt az egyik legkeresettebb szolgáltatássá vált az egészségügy területén, valamint az orvosi ellátás és a betegek sürgősségi szállításának fő szegmensévé a kórházba utalás előtti időszakban.

A Mentőszolgálat munkatársainak részvétele, professzionalizmusa és elhivatottsága megtiszteli az ápolói hivatást, és megerősíti annak szerepét a betegekkel való kapcsolattartásban.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük