33 Celsius fok Csíkszeredában

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Megdőlt az 1962- ben mért eddigi hőmérsékletrekord Csíkszeredában, a hőmérséklet kedden elérte a 33 Celsius fokot.

A Marosvásárhelyi Meteorológiai Szolgálat ügyeletes meteorológusa, Razvan Somesan az Agerpres hírügynökségnek elmondta, hogy a júniusi maximum, amelyet 1962 június 2- án mértek 32,7 Celsius fok volt. A kedden mért hőmérséklet meghaladta ezt az értéket. Az idézett forrás szerint a nagy meleget egy Észak- Afrika irányából jövő forró légáramlat okozza, amely országunk fölött marad még tíz napig. Szerdára 34 Celsius fokot jósolnak a meteorológusok. Az idő továbbra is meleg marad, a hegyekben csapadékra és változékony időre várhatunk.

’ Lehetséges, hogy a hőmérséklet többször is meghaladja az eddig mért maximumokat. Gyakori és erős hőhullámokra számíthatunk a nyár folyamán, sőt még szeptemberben is’, tájékoztatott Razvan Somesan meteorológus.

A nagy meleg miatt több ember szorult a mentőorvosok segítségre. A Hargita Megyei Mentőszolgálat igazgatója, dr. Péter Szilárd szerint az elmúlt napokban emelkedett a magas vérnyomásos, szívproblémás, pszichomotoros nyugtalansági állapotok száma, de egyetlen ájulásos esetet sem regisztráltak.

Forrás: agerpres.ro

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy