400 gyerek vesz részt a „Vakációs iskola” foglalkozásain

0

Articol disponibil în: Magyar Română

 

 

Megközelítőleg 400 diák vesz részt idén a Hargita Megyei Tanítók Egyesülete által működtetett „Vakációs iskola” projekt foglalkozásain, tájékoztat az Agerpres.

A projekt 2008-ban indult, azt követően, hogy a tanítók észrevették, vannak szülők, akik a vakáció ideje alatt nem tudnak felügyeletet biztosítani gyermekeiknek és meglehetősen alacsonyak a megfelelő tevékenységben való részvétel lehetőségei.

Elena Mindru tanfelügyelő által közölt információk szerint a megye tíz iskolájában működik „Vakációs iskola”, ahol az önkéntes tanárok „helyi oktatási projekteket fejlesztenek ki, adaptálják azokat a diákcsoportok életkorához, kívánságaikhoz, különböző kedvelt témákhoz, érdeklődési körökhöz, illetve a gyerekek megmutatkozó tehetségéhez”.

A projektcsapatba tartoznak pedagógusok, tanárok, tanítók, diákok részt venni kívánó szülei, egyházak vagy helyi kultúrintézmények képviselői.

Az idei „Vakációs iskola” tevékenységeken több mint 400 diák vett részt, 68 tanár koordinálásával.

A gyermekek oktatási és szabadidős tevékenységekben, sportvetélkedőkön, filmnézésben, önismereti játékokban vesznek részt. A legtöbb tevékenység játékos és rekreációs tanuláson alapul.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy