400 de elevi din Harghita participă în această vară la „Şcoala de vacanţă”

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Aproximativ 400 de elevi participă în această vară la „Şcoala de vacanţă”, proiect derulat de zece ani de Asociaţia Învăţătorilor Harghiteni, în cadrul căruia copiii sunt implicaţi în activităţi recreative şi educative, informează Agerpres.

Proiectul s-a derulat pentru prima data în anul 2008, iar ideea s-a născut după ce dascălii au observat că există părinţi care nu cu cine să-şi lase copiii în perioada vacanţei şi posibilităţile de a-i implica în activităţi agreabile sunt destul de reduse.

Potrivit informaţiilor furnizate de preşedintele Asociaţiei Învăţătorilor Harghiteni, inspectorul Elena Mîndru, „Şcoala de vacanţă” se desfăşoară în zece şcoli din judeţ, unde cadrele didactice voluntare dezvoltă „proiecte educaţionale locale, adaptându-le grupurilor de elevi, vârstei, opţiunilor acestora, preferinţelor pentru anumite tematici, aptitudinilor, intereselor şi talentelor dovedite de copii”.

Echipele de proiect includ educatoare, profesori, învăţători, părinţi ai elevilor, care doresc să se implice, reprezentanţi ai cultelor sau ai instituţiilor locale de cultură.

La „Şcoala de vacanţă” din acest an iau parte peste 400 de elevi, coordonaţi de 68 de cadre didactice.

Copiii participă la activităţi educative şi recreative, competiţii sportive, vizionare de filme sau sunt implicaţi în jocuri de autocunoaştere. Cele mai multe activităţi au la bază învăţarea prin joc şi învăţarea de tip recreativ.

„Elevii participă la un program coerent, cu scopuri şi obiective educaţionale bine stabilite, activităţile desfăşurându-se, în cele mai multe cazuri, pe perioada unei săptămâni, de dimineaţa până după-amiază, concretizâdu-se în jocuri de autocunoaştere, desfăşurate sub coordonarea profesorilor consilieri, drumeţii tematice, în scopul cunoaşterii mediului înconjurător, vizionare de filme documentare, activităţi în domeniul artelor, activităţi şi competiţii sportive, activităţi comune cu muzeele, casele de cultură, centrele culturale, cu reprezentanţii bisericii, coordonate de cadrele didactice şi personalul angajat al acestor instituţii”, a declarat presei inspectorul Elena Mîndru.

Aceasta a punctat faptul că Centenarul Marii Uniri este parte din tematica proiectului din acest an, „prin activităţi specifice evenimentului istoric”.

Potrivit sursei citate, în fiecare an, „Şcoala de vacanţă” devine tot mai atractivă, „atât prin tematică, cât şi prin varietatea activităţilor şi a mijloacelor de realizare”, o dovadă în acest sens fiind creşterea numărului de copii participanţi, dar şi interesul manifestat de elevii unor şcoli care nu au astfel de activităţi în oferta lor, cât şi disponibilitatea pentru susţinere a acestor activităţi, de către părinţii elevilor.

Sursa: AGERPRES

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy