A Bákó megyei prefektus gesztusa a magyarok malmára hajtja a vizet. Hargita Megye Tanácsa perbeadási kérelmet nyújtott be Dormánfalva polgármestere ellen

0

Articol disponibil în: Magyar Română

 

A november 5-én benyújtott perbeadási kérelmével Hargita megye csatlakozik Csíkszentmárton és a Mikó Imre Jogvédelmi Szolgálat álláspontjához.

Hargita Megye Tanácsa csatlakozik Csíkszentmárton község által Dormánfalva polgármestere és önkormányzata ellen indított perhez (iratcsomó száma: 1631/110/2019), amelyben, most már közösen kérik a következőket: a Dormánfalva polgármestere által kibocsátott 69/17.12.2018-as számú dormánfalvi építkezési engedély, valamint a 136/13.11.2018-as számú urbanisztikai bizonylat és általános rendezési terv úzvölgyi katonai temetőre vonatkozó részének semmissé nyilvánítását; a törvénytelen építmények lebontását az úzvölgyi temetőben, visszaállítva az eredeti állapotot. Ugyanakkor Hargita Megye Tanácsa valamennyi perköltség alperes általi megtérítését is kéri.

Borboly Csaba azzal indokolja a perbelépést, hogy Dormánfalvának kérnie kellett volna Hargita megye beleegyezését az építkezési engedély kiváltásához, ugyanis az úzvölgyi katonatemető mellett húzódó 123-as megyei út Hargita megye közvagyonát képezi és a megyei tanács ügykezelésébe tartozik. Továbbá a kiadott építkezési engedély a Muncii utca 16 számra szól, holott a temető nincs is ott. Nem utolsósorban, mivel a temető Csíkszentmárton község közvagyonát képezi, amit az 1351/2001-es kormányhatározat tanúsít, és a jelenleg érvényben lévő 2/1968-as törvény értelmében Úzvölgye település is Csíkszentmártonhoz tartozik, Dormánfalva polgármestere a fenti iratok kibocsátásával túllépte hatáskörét, megsértve Hargita megye és Csíkszentmárton közigazgatási területét.

„Perbelépési kérelmünk célja, hogy erősítsük Csíkszentmárton község és a perben szintén részt vevő Mikó Imre Jogvédelmi Szolgálat álláspontját. A kérelem elfogadásáról a per következő tárgyalásain várható döntés. Arról már beszámoltunk, hogy Bákó megye prefektusa is megtámadta Dormánfalva Úzvölgyével kapcsolatos aktáit, és ez szintén a mi álláspontunkat erősíti, vagyis azt, hogy Dormánfalva törvénytelenül építkezett az úzvölgyi katonai temetőben. Folytatjuk a küzdelmet, és minden jogi eszközt felhasználunk arra, hogy megvédjük Székelyföldet. Tudjuk, hogy az igazság a mi oldalunkon van.”- mondta Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.

 

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy