Gestul prefectului de Bacău a dat apă la moară maghiarilor. CJ Harghita a depus o cerere de dare în judecată împotriva primarului din Dărmănești

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Prin cererea de dare în judecată din 5 noiembrie județul Harghita se aliniază poziției primăriei Sânmartin și Serviciului de Asistență Juridică Miko Imre.

CJ Harghita intră într-un proces intentat de comuna Sânmartin împotriva primarului din Dărmănești și primăriei Dărmănești la Tribunalul Bacău (nr. dosar: 1631/110/2019), prin care, deja în comun, solicită următoarele: anularea autorizației de construire cu nr. 69/17.12.2018, eliberat de primarul din Dărmănești, precum și declararea nulității părții referitoare la cimitirul din Valea Uzului a certificatului de urbanism și planului de amplasament general cu nr. 136/13.11.2018, demolarea construcțiilor ilegale din cimitir, restabilirea stării inițiale. În același timp CJ Harghita a solicitat rambursarea cheltuielilor de judecată de către pârât.

Borboly Csaba își justifică cererea de dare în judecată prin faptul că Dărmăneștiul ar fi trebuit să obțină consimțământul județului Harghita pentru a elibera autorizația de construire, întrucât drumul județean nr. 123, situat în lungul cimitirului din Valea Uzului, este proprietatea publică a Consiliului Județean Harghita și se află în aria administrativă a acestuia. În plus, mai spune că autorizația de construire a fost eliberată pentru adresa str. Muncii nr. 16, deși cimitirul nu se află acolo. Și nu în ultimul rând, susține că cimitirul este proprietatea publică a comunei Sânmartin, certificat prin OG 1351/2001, și în conformitate cu reglementările legii 2/1968 în vigoare, primarul din Dărmănești prin eliberarea documentelor sus amintite și-a depășit atribuțiile, încălcând teritoriul administrativ al județului Harghita și comunei Sânmartin.

Scopul cererii noastre este de a consolida poziția comunei Sânmartin și a Serviciului de Asistență Juridică Mikó Imre, de asemenea implicat în proces. Decizia cu privire la cerere este așteptată la următoarea audiere. Am raportat deja că și prefectul județului Bacău a atacat documentele primăriei Dărmănești legate de cimitirul din Valea Uzului, iar acest lucru confirmă de asemenea poziția noastră, și anume, că Dărmăneștiul a construit ilegal în cimitirul militar din Valea Uzului. Vom continua să luptăm și să folosim toate mijloacele legale pentru a proteja Ținutul Secuiesc. Știm că adevărul este de partea noastră, a declarat Csaba Borboly, președintele Consiliului Județean Harghita.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy