„A bűnmegelőzés hete”- a Hargita Megyei Rendőrfőkapitányság szintjén megvalósított országos esemény

0

Articol disponibil în: Magyar Română

2024. május 20-24. között a Román Rendőrség „A bűnmegelőzés hete” keretében országos szinten a bűnmegelőzésnek szentelt tevékenységsorozatot folytat.

Ezek a tevékenységek tematikus napokra tagolódnak, amelyek a román rendőrség idei évre vonatkozó megelőző beavatkozási prioritásaihoz igazodnak, az alábbiak szerint:

  • Május 20. – A kiskorúak áldozattá válásának megelőzése
  • Május 21. – Online biztonság
  • Május 22. – A családon belüli erőszak megelőzése
  • Május 23. – A vagyon elleni bűncselekmények megelőzése
  • Május 24. – A kiskorúak eltűnésének és önkéntes eltávozásának megelőzése

Hargita megyében a tevékenységeket a Bűnügyi elemző és megelőző osztály, a Közlekedési Szolgálat, a Közrendvédelmi Szolgálat, a Közeledési Iroda, valamint a Városi Rendőrség rendőrei segítik.

Május 20. – A kiskorúak áldozattá válásának megelőzése

Ma, május 20-án, a gyermekek áldozattá válásának megelőzéséről szóló napon a Bűnügyi Elemzési és Megelőzési Osztály rendőrei a csíkszeredai Városi Rendőrség helyi rendőreivel együttműködve oktatási tevékenységet tartottak az „Octavian Goga” Főgimnáziumban.

A „PRO respect and empathy” mottó alatt ezek a tevékenységek az oktatási környezet biztonságára és a pozitív viselkedési attitűdök előmozdítására irányultak az általános és középiskolás diákok körében. A hangsúlyt az olyan értékekre helyezték, mint a tisztelet, a tolerancia és a harmonikus konfliktuskezelés, azzal a céllal, hogy minden diák számára optimális és biztonságos oktatási légkört teremtsenek.

AZ ELKÖVETKEZŐ NAPOK TEVÉKENYSÉGEI

  • Május 21. – Online biztonság: A rendőrök workshopokat és tájékoztatókat szerveznek a diákoknak a biztonságos internetezésről.
  • Május 22. – A családon belüli erőszak megelőzése: Közösségi találkozókat és tájékoztatókat tartanak a családon belüli erőszak felismeréséről és megelőzéséről.
  • Május 23. – Vagyon elleni bűncselekmények megelőzése: Tájékoztató rendezvényeket tartanak, hogy tájékoztassák a polgárokat azokról a biztonsági intézkedésekről, amelyeket megtehetnek vagyonuk védelme érdekében.
  • Május 24. – Az eltűnt gyermekek és az önkéntes eltávozások megelőzése: Az eltűnt gyermekek tudatosítására és megelőzésére irányuló tevékenységeket szerveznek, beleértve az iskolákban tartott felvilágosító foglalkozásokat.

A Hargita Megyei Rendőrfőkapitányság arra biztat minden állampolgárt, hogy aktívan vegyenek részt ezeken a rendezvényeken, és járuljanak hozzá a közösség számára biztonságosabb környezet megteremtéséhez.

  • információ és fotó: Hargita Megyei Rendőrfőkapitányság

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy