Pszichoaktív szereket birtokló magyar állampolgárságú személyt fogtak el Székelyudvarhelyen – 30 napra előzetes letartóztatásba került

0

Articol disponibil în: Magyar Română

2024. május 18-án, szombaton a Hargita Megyei Szervezett Bűnözés Elleni Szolgálat rendőrei a D.I.I.C.O.T. Hargita megyei területi irodájának ügyészeivel közösen tetten értek egy 31 éves magyar állampolgárságú férfit, aki ellen pszichoaktív hatású termékekkel való, törvényes engedély nélküli műveletek miatt indult nyomozás.

A férfit Székelyudvarhelyen fogták el 100 gramm pszichoaktív anyaggal. A rendőrök a gépkocsi átvizsgálását és a test átvizsgálását követően 300 eurót és 770 lej, a gyanú szerint kábítószer-kereskedelemből származó pénzt, valamint egy mobiltelefont találtak és foglaltak le.

A bizonyítékokból kiderült, hogy a férfi a nála lévő tiltott szereket az autó közúton való vezetése közben fogyasztotta el, ezért bűnügyi eljárást indítottak ellene alkohol vagy más szerek hatása alatt történő járművezetés vétsége miatt.

A Hargita Megyei Rendőrfőkapitányság szerint a férfi egy másik büntetőügyben már bírósági ellenőrzés alatt állt, mivel január 22-én hasonló bűncselekményben tetten érték.

Május 19-én a D.I.I.C.O.T. – Hargita Megyei Területi irodájának ügyészei 24 órás őrizetbe vételét, a Hargitai Törvényszék jog- és szabadságjogokkal foglalkozó bírája pedig 30 napos előzetes letartóztatását rendelte el.

Az akciót a Román Rendőrség Különleges Műveleti Osztálya, valamint a Hargita Megyei Rendőrfőkapitányság Különleges Akciószolgálata és a Székelyudvarhelyi Városi Rendőrség rendőrei támogatták.

A büntetőeljárás során a vizsgálat alá vont személyeket megilletik a büntetőeljárási törvénykönyv által biztosított jogok és garanciák, beleértve az ártatlanság vélelmét is.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy