A „CONCORDIA” szakszervezet képviseli a Hargita megyei Szociális és Gyermekvédelmi Igazgatóság alkalmazottainak jogait

0

Articol disponibil în: Magyar Română

 

A Hargita megyei Szociális és Gyermekvédelmi Igazgatóság személyzetének érdekeit képviselő CONCORDIA szakszervezet az intézmény katasztrofális anyagi helyzetére szeretné felhívni a közvélemény figyelmét.

A Hargita megyei Szociális és Gyermekvédelmi Igazgatóság vezetősége jelezte a kompetens hatóságoknak a gyermekvédelmi rendszer súlyos anyagi problémáit, nevezetesen, hogy a béremelésekkel egyidejűleg nem növelték a kiutalt pénzalapot. A gyermekvédelmi rendszer fenntartására kiutalt összeg 2017- ben kisebb volt a 2016-os évinél, mindamellett, hogy az új bérezési rács alkalmazásával a személyzeti költségek 50%-al emelkedtek.

Hónapok óta az elhelyező központokban élő gyermekek katonák, börtönök személyzete, illetve rabok, tanárok adományából jutnak élelemhez és tanszerhez.

Bár a tél küszöbén állunk, nincs tűzifa beszerezve, továbbá folyamatban van az elektromos áram és gázszolgáltatás felfüggesztése. Fennáll a veszély, hogy nem tudjuk biztosítani a központokban élő gyerekek és fogyatékos személyek élelmét, gyógyszereit, tisztálkodási és tisztítószereket.

Vezetőink a saját speciális fizetésükkel és nyugdíjukkal vannak elfoglalva, a társadalombiztosítás befizetését is a munkavállalók nyakába akarják sózni mit sem gondolva az elhelyező központokban gondozott gyerekekre és felnőtt fogyatékkal élő személyekre.

A japán sztrájkunk, petícióink semmilyen eredményt nem hoztak. Felhívjuk a figyelmet, hogy minden eszközt bevetünk (tüntetés, sztrájk) a Hargita megyei Szociális és Gyermekvédelmi Igazgatóság alkalmazottainak, illetve az intézmény gondozásában található gyerekek és fogyatékkal élő személyek jogainak megvédése érdekében. A Hargita megyei Szociális és Gyermekvédelmi Igazgatóság 2640gyermek és 10.000 fogyatékkal élő felnőtt számára nyújt szociális szolgáltatást. Mivel az októberi bérek kifizetéséhez hiányzik a pénz, elmondhatjuk, hogy az intézmény 800 alkalmazottja önkéntes munkát végez.

2017 október 24-én, 12:00- 14:00 óra között a Hargita megyei Szociális és Gyermekvédelmi Igazgatóság alkalmazottai sztrájk küldöttséget küldenek a Hargita Megyei Prefektusi Hivatal épülete elé, figyelmeztetve az intézmény katasztrofális anyagi helyzetére.

A „CONCORDIA” Hargita Szakszervezet Ügyvezető Irodája

 

 

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy