A csendőrök egy szükségben levő férfi segítségére siettek: „Fázom! Nincs valami ruhájuk?”

0

Articol disponibil în: Magyar Română

 

 

„Fázom! Nincs valami ruhájuk?”

Szerdán egy 56 éves férfi jelent meg a Hargita megyei Maroshévízi Törvényszék biztonsági ellenőrző pontján, és a csendőrök segítségét kérte.

„-Ne haragudjon asszonyom, hogyan juthatok el Boldestiba? Haza kell mennem, a családomhoz és nem tudom, hogyan, mert nem vagyok idevalósi.

– Nem tudjuk, de megérdeklődjük! – mondták neki a csendőrök.

A csendőrök felvették a kapcsolatot a Hărmăneștii Vechi rendőrség munkatársaival, az ottani rendőr megerősítette, hogy a férfi Iași megyében, Boldești községben él.

-Oda busszal lehet eljutni. De van pénze jegyre?

-Nem, nekem nincs.

Kis idő múlva a férfi szemlesütve megkérdezte a csendőröket:

– Nincsenek valami ruháik véletlenül, mert fázom.

Ciforac Mihaela főtörzsőrmester és Kovács Alexandru őrmester, akikhez csatlakozott egykori kollégájuk, Slavic Iulian, aki jelenleg nyugdíjas, gondoskodtak arról, hogy a férfinak legyen pénze az utazásra, mi több, felöltöztették azt a férfit, akit a régi ruhái már nem védték meg a hidegtől.

És mivel a férfi azt sem tudta, hol van a maroshévízi buszpályaudvar, az egyik csendőr felajánlotta, hogy elviszi a buszhoz. A férfi néhány nappal ezelőttig dolgozott, de személyes okok miatt úgy döntött, hazatér, pénz és telefon nélkül, hogy felvegye a kapcsolatot a családjával.

„Gratulálunk kollégáinknak az emberiesség gesztusához! Nem először nyújtanak segítséget a nehéz helyzetben lévőknek. Az idők során számos jóságoskel cselekedetet tettek, amelyek az emberek segítségére voltak”- közölte a Hargita megyei csendőrfelügyelőség.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy