Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Jandarmi harghiteni, în sprijinul unui bărbat aflat în nevoie: „Îmi este frig! Nu aveți niște haine?”

„Îmi este frig! Nu aveți niște haine?”

Miercuri, la punctul de control acces de la Judecătoria Toplița din județul Harghita s-a prezentat un bărbat în vârstă de 56 de ani care a cerut ajutor jandarmilor.

„-Nu vă supărați, doamnă, cum aș putea ajunge la Boldești? Trebuie să merg acasă, la familie și nu știu cum, că nu sunt de aici.
Nu știm, dar ne interesăm! – i-au spus jandarmii.

Jandarmii au luat legătura cu colegii de la Poliția Hărmăneștii Vechi, polițistul de acolo confirmând că bărbatul locuiește în satul Boldești, din județul Iași.

-Puteți ajunge acolo cu un autobuz. Dar aveți bani de bilet?
-Nu, nu am.

La scurt timp, cu privirea în pământ, bărbatul i-a întrebat pe jandarmi:
-Nu aveți cumva niște haine, că mi-e frig.

Plutonier adjutant șef Ciforac Mihaela și plutonier major Kovacs Alexandru, cărora li s-a alăturat și un fost coleg, Slavic Iulian, actualmente pensionar, s-au asigurat că bărbatul va avea bani pentru transport, dar mai mult decât atât, au ales să-l și îmbrace pe omul ale cărui haine deteriorate nu-l mai protejau de frig.

Și pentru că bărbatul nu știa nici unde e autogara din Toplița, unul dintre jandarmi s-a oferit să-l ducă la autobuz. Bărbatul lucrase până în urmă cu câteva zile, dar din motive personale a hotărât să se reîntoarcă acasă, fără să aibă cu el bani sau un telefon cu care să poată lua legătura cu familia.

„Îi felicităm pe colegii noștri pentru gestul de umanitate! Nu este prima dată când oferă ajutor celor aflați în situații dificile. De-a lungul timpului au făcut mai multe fapte de bunătate care au venit în sprijinul oamenilor.”, a transmis IJJ Harghita.

  • sursa foto: IJJ Harghita

 

Plutonier adjutant șef Ciforac Mihaela și plutonier major Kovacs Alexandru, lucrează în Jandarmerie din anul 2007, iar, în prezent, amândoi execută serviciul la Judecătoria Toplița.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.