A csendőrök védőszentjeiket ünneplik

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Ez alkalommal szívből jövő jókívánságainkat fejezzük ki a tevékenységüket az országban illetve nemzetközi terepen folytató csendőröknek, valamint a Mihail és Gavril nevű olvasóinknak.

November 8- án a Román Csendőrség védőszentjeit ünnepli, Mihály és Gábriel Arkangyalokat. Ez alkalomból minden csendőregységben egyházi szertartásokra kerül sor.

Az ünnepet a Román Csendőrség székhelyén is megtartják, november 8- án, amely alkalomkor a katonai kápolnában 10:00 órakor szentmisére kerül sor.

Már régi idők óta a két Arkangyal a hadbamenők védőszentjeként van nyilvántartva, akik megvédik az embereket a veszélytől, a gonosz elleni harc igazi szimbólumaiként.

A Román Csendőrség jelszava Lex et ordo (Törvény és rend) szolgált alapul a Szenteknek az intézmény védőszentjeiként való kiválasztásánál 1940 után. Az ortodox egyház szerint Mihály Arkangyal a törvény, Gábriel Arkangyal pedig az igazság és rend védelmezője.

„Isten éltesse”

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy