A „Föld Órája” alkalmával a csendőrség éber marad

0

Articol disponibil în: Magyar Română

A Román Csendőrség és a Hargita megyei Csendőrfelügyelőség idén is csatlakozik a Föld Órája elnevezésű nemzetközi eseményhez és Románia Kormányának azon lépéseihez, amelyekkel minél több közintézmény figyelmét szeretné felhívni a környezeti problémákra: környezetszennyezés, globális felmelegedés és az energiaforrások egyre növekvő ütemben történő felhasználása.

Támogatásuk jeleként szombaton, március 19-én 20.30-21.30 óra között a csendőrség aktívan részt vállal az eseményekben leoltva a villanyokat és kikapcsolva az elektromos berendezéseket székhelyein, kivételt a kommunikációt és működőképesség biztosítását szolgáló eszközök képeznek.

A Román Csendőrség állandó partnere a „Föld Órája” elnevezésű eseménynek, de a környezet megóvására tett lépései nem merülnek ki ebben, hanem országos szinten igyekeznek ésszerűen használni az energiát egységeiken belül, az adminisztratív költségek és a környezetszennyezés csökkentése érdekében.

Azt is meg kell említenünk, hogy az 550/2004-es, az intézmény felépítésére és működésére vonatkozó törvény alapján a csendőrség feladatai közé tartozik a környezet, az állat- és növényvilág megvédése, a természetvédelmi területeket is beleértve.

A Román Csendőrség vezetősége felhívást intézett minden csendőrhöz és nem csak, hogy szombaton március 19-én csatlakozzanak a „Föld Órájához” leoltva a villanyokat és kikapcsolva az elektromos készülékeket.

Iamandi Dan alezredes, a Hargita megyei Csendőrfelügyelőség főfelügyelője szerint a törvény előírta kötelezettségeiken túl minden csendőr becsületbeli kötelessége védeni a természetet, így elkerülhetetlen a döntés miszerint, ha rövid időre is mindegyikünk leoltja a villanyt, ezzel is több esélyt adva a természetnek.

Közszolgálati és Információs Iroda

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy