Több mint 109 millió euró megyei utak rehabilitálására

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Közel 500 km megyei út javítására kerülhet sor a következő években Fehér, Brassó, Kovászna, Hargita, Maros és Szeben megyék területén a 2014-2020-as Regionális Operatív Programon keresztül a Központi régiónak utalt pénzalapból. A Regionális Fejlesztési Ügynökség (ADR) közleménye szerint a Központi Régió kiutalt költségvetése 109 millió euró. Az idézett forrás szerint a kiutalt pénzalapból azon megyei úthálózatok korszerűsítését vagy javítását célozzák meg, amelyek közvetett vagy közvetlen összeköttetést biztosítanak a TEN-T hálózattal.

A Központi Régió projektjeinek tartalmazniuk kell egy folytonos megyei út vagy megyei útszakasz modernizálását és feljavítását a közlekedési sebesség és biztonság érdekében. A korszerűsítési munkálatoknak tartalmazniuk kell járdák, kerékpárutak és megálló szigetek kialakítását a településeken, a megyei tanácsoknak biztosítaniuk kell az út több megyén való folyamatos áthaladását.

Ezeket a pénzalapokat igényelhetik a megyei tanácsok egyénileg vagy társulásban más megyei tanácsokkal, polgármesteri hivatalokkal. A szerződéskötés érkezési sorrendben történik. A megyei tanácsok többsége már rendelkezik megvalósíthatósági tanulmánnyal, a pályázat leadásáig hátralévő két hónapot a pályázatok tökéletesítésére lehet használni, véli az ADR.

A pályázatok leadása május 16-ától kezdődően hat hónap. Ezen tengely alapján finanszírozandó kiemelt projektekről tartottak megbeszélést 2013-2015 között a Központi Régió és az ADR. A megbeszélést követően leszögezték és a Központi Regionális Fejlesztési Tanács jóváhagyott egy 13 projektről szóló listát, melyeknek összértéke 181,24 millió euró. Egy pályázat értéke legkevesebb 1 millió euró kell legyen és nem haladhatja meg az 50 millió eurót. Kivételt  a társulásban benyújtott pályázatok képeznek, ebben az esetben az érték 69,50 euró kell legyen.

Forrás: administratie.ro

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy