A gazdák és fuvarozók befejezték a tiltakozást

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Marcel Ciolacu miniszterelnök és a mezőgazdasági termelők és fuvarozók képviselői a Victoria-palotában megállapodást írtak alá a tiltakozó akciók befejezéséről.

A miniszterelnök az Afumați-ban tiltakozó gazdák és fuvarozók képviselőit a kormány székhelyén tartott újabb tárgyalási fordulóra hívta meg.

Az aláírt megállapodás értelmében február 5-én, hétfőn Marcel Ciolacu miniszterelnök döntése értelmében tárcaközi bizottságot hoznak létre a miniszterelnöki hivatalban, hogy elemezzék és megtalálják a legjobb megoldást a tiltakozók követeléseire.

A bizottság az illetékes minisztériumok, valamint a gazdák és a fuvarozók képviselőiből fog állni. Minden miniszter egy-egy államtitkárt jelöl majd a bizottságba, aki részt vesz a felmerült kérdésekkel való foglalkozásban. Az egy-egy ágazatot érintő konkrét ügyekkel az érintett minisztérium szintjén, a szociális partnerrel együtt fognak foglalkozni. A bizottság célja a mezőgazdasági termelők és fuvarozók követeléseinek rendezése, valamint konkrét megoldási javaslatok kidolgozása az érintett gazdasági ágazatok számára.

A kormány nevében Marcel Ciolacu kormányfő, Florin Barbu mezőgazdasági és vidékfejlesztési miniszter, Mihai Ghigiu, a miniszterelnöki kancellária vezetője és Daniel Botănoiu, a miniszterelnöki kancellária állami tanácsadója által aláírt megállapodás alapján a tüntetők képviselői befejezik a tiltakozó akciókat a fővárosban és az országban egyaránt.

Marcel Ciolacu miniszterelnöknek a tárcaközi bizottság létrehozásáról szóló határozata február 5-én, hétfőn jelenik meg a Hivatalos Közlönyben

közölte a Kormány

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy